Головна Новини Суспільство події Чи будуть поліцейські видавати повістки: відповідь голови Нацполіції
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи будуть поліцейські видавати повістки: відповідь голови Нацполіції

В Нацполіції виступають проти того, щоб їх залучали до роздачі повісток

28 грудня 2023, 11:34 comments1991
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день українські правоохоронці тримають внутрішній фронт, виконують досить багато роботи. Тому не будуть залучатися для роздачі повісток, замість військових, що є їх парафією. Як інформує портал "Коментарі", таку заяву в інтерв’ю Українським новинам зробив голова Нацполіції Іван Вигівський щодо ідеї роздачі поліцейськими повісток в ЗСУ без участі самих військових.

Чи будуть поліцейські видавати повістки: відповідь голови Нацполіції

Голова Національної поліції Іван Вигівський. Фото: з відкритих джерел

Іван Вигівський зазначив, що у поліцейських сьогодні вистачає свого функціоналу.

"Ми вважаємо, що кожен повинен займатися своєю роботою. Ми і так підхоплюємо різноманітні моменти. Чому? Бо поліція найбільший правоохоронний орган, тому ми і підставляємо плече іншим правоохоронним структурам, і якщо ми цього не будемо робити, то деякі важливі напрямки роботи просто впадуть.  Ми документуємо сотні кримінальних правопорушень серед представників ТЦК і СП, де вони отримують неправомірну вигоду, і таким чином люди не йдуть служити. Виходить, що ми будемо з одного боку документувати, а з іншого ще й повістки роздавати? Тому, я вважаю, що в нас достатньо роботи. Ми й так максимально допомагаємо стосовно мобілізації, встановлюємо місця знаходження ухилянтів", – зазначив головний поліціянт країни.

Стосовно пропозиції мобілізувати 100 тисяч поліцейських, Вигівський зазначив, що поліція вже і так максимально задіяна у складі Сил безпеки і оборони, а також дбає про внутрішній фронт та безпеку всередині країни. Крім того, чисельність поліції по штату всього 120 тис. поліцейських.

Також Вигівський наголосив, що поліцейські з офіцерським званням, які, наприклад, переходять в ЗСУ – ідуть туди рядовими, якщо вони не служили в армії або не навчались на військовій кафедрі. За тими поліцейськими, хто служить в "Люті", зберігається звання та місце, з якого він пішов воювати.

Раніше "Коментарі" повідомляли – хто вирішив вмити руки: що не так з мобілізацією по-новому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини