Головна Новини Суспільство Війна з Росією Видача повісток на блокпостах: пояснення ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Видача повісток на блокпостах: пояснення ЗСУ

У ЗСУ пояснили, що в Україні відбуваються "заходи оповіщення" щодо мобілізації.

4 січня 2024, 12:57
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В Україні не має нового етапу мобілізації, а процес залучення військовозобов'язаних працює так, як це було з початку повномасштабного вторгнення, пояснив представник Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону.

Видача повісток на блокпостах: пояснення ЗСУ

Видача повістки на блокпостах. Фото з відкритих джерел

Володимира Фітьо попросили прокоментувати інформацію з посиленням мобілізації в Україні, зокрема з врученням повісток на блокпостах. Представник ЗСУ пояснив, що у громадських місцях відбуваються "заходи оповіщення".

"Мобілізація, що відбувається зараз, триває беззмінно з лютого 2022 року. Здійснюються заходи оповіщення у громадських місцях. Тобто де законом не заборонено, там представники ТЦК можуть здійснювати заходи оповіщення", -  відповів Володимир Фітьо та додав, що наразі в процесі мобілізації немає посилень чи послаблень.

Представник Сухопутних військ також пояснив, що у вручені першої повістки немає "нічого страшного", а застосовується "всього-на-всього для уточнення ваших військово-облікових даних". За словами Володимира Фітьо навіть у разі вручення другої повістки військовозобов'язаний не потрапляє на фронт одразу, а матиме щонайменше місяць на підготовку, а у деяких випадках вона може тривати 2-3, зокрема і з навчанням за кордоном.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ЗСУ пояснили, кому працівники ТЦК не видаватимуть повістки у громадських місцях, а також вказали, коли взагалі відмовляться від такої практики залучення військовозобов'язаних до мобілізації.

Також "Коментарі" писали про колишнього командира "Айдара" Євгена Дикого, який розповів, чому ухилянти мають менше шансів вижити ніж у військових.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини