Головна Новини Суспільство Війна з Росією В "Азові" відреагували на знакове рішення США щодо їх діяльності
commentss НОВИНИ Всі новини

В "Азові" відреагували на знакове рішення США щодо їх діяльності

США дозволили бригаді "Азов" використовувати американську зброю у війні проти Росії.

11 червня 2024, 11:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

The Washington Post повідомили, що 12-та бригада спеціального призначення "Азов" пройшла перевірку та може використовувати американське озброєння. Цю інформацію підтвердили в посольстві США в Україні, а "Азов" відреагував на отримання дозволу щодо використання допомоги від США.

В "Азові" відреагували на знакове рішення США щодо їх діяльності

В "Азові" відреагували за скасування обмежень від США. Фото з відкритих джерел

Кілька років тому у США наклали заборону на "Азов" вказуючи на  "занепокоєння у Вашингтоні щодо походження групи". Однак, тепер це табу було зняте, і 12-та бригада спеціального призначення "Азов" може використовувати американське озброєння. В "Азові" вважають, що зміна рішення США відбулась через успішну боротьбу проти російської пропаганди.

"Це стало результатом тривалої та кропіткої роботи, яку військовослужбовці "Азову" систематично вели в площині боротьби з успішними результатами діяльності російської пропаганди. Брехня про "Азов", котру кремлівський режим роками поширював на Заході, сьогодні зазнала нищівного удару", — йдеться у заяві "Азову". 

Бригада спецпризначення "Азов" висловила вдячність усім, хто долучився до боротьби для подолання цієї заборони та переміг російську пропаганду.

"Отримання західної зброї та підготовки від США не тільки підвищать боєздатність "Азову", але, що найголовніше, сприятимуть збереженню життів та здоров'я особового складу бригади. "Азов" стає ще потужнішим, ще професійнішим та ще небезпечнішим для окупантів", — додали в "Азові".

Нагадаємо, що російська пропаганда поширювала наративи, що бригада "Азов", це нібито неонацистський батальйон, який складається з радикальних неонаціоналістів та непідконтрольний президенту України — раніше Порошенку, а тепер Зеленському.

Батальйон був створений у 2014 році для захисту від російської агресії. З вересня 2014 добровольчий батальйон переформатувався у полк, а після повномасштабного вторгнення він став бригадою Національної гвардії України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна потужно вдарила по Криму, де знищила три російські ЗРК.

Також "Коментарі" писали, що росіяни створили загороджувальні загони з кадирівців, щоб стримувати російських солдатів від втечі з фронту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини