Головна Новини Суспільство Війна з Росією Білий дім зніме ще одну заборону для України: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Білий дім зніме ще одну заборону для України: деталі

Бійці "Азова" зможуть отримувати американську зброю

11 червня 2024, 08:07 comments2684
Поділіться публікацією:

Адміністрація президента США Джо Байдена дозволить використання переданої американської зброї бійцям Національної гвардії 12-ї бригади спеціального призначення "Азов". Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє "The Washington Post".

Білий дім зніме ще одну заборону для України: деталі

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що відповідне рішення було ухвалено після перевірки Держдепартаментом бригади "Азов". Декілька років тому американці наклали "табу" на озброєння для "азовців" на фоні "занепокоєння у Вашингтоні щодо походження групи". Тепер же ця бригада Нацгвардії України матиме доступ до такої військової допомоги США, як і будь-який інший підрозділ.

"Після ретельної перевірки українська 12-а бригада спеціального призначення "Азов" пройшла перевірку Лейги, проведену Державним департаментом США", — йдеться у заяві Держдепу.

Американське відомство посилається на так званий "закон Лейгі", названий так на честь колишнього сенатора Патріка Дж. Лейгі та автора документа, що забороняє передачу військової допомоги США іноземним підрозділам, визнаними у скоєнні порушень прав людини. Як відомо, "азовці" до такої категорії не належать.

Крім того, Держдеп не виявив "жодних доказів" таких порушень. Водночас не уточнюється, коли саме могли зняти відповідне табу. Зазначається також, що оскільки батальйон "Азов" зразка 2014 структурно відрізняється від бригади, яка зараз є частиною Національної гвардії, ці обмеження не застосовуються.

Читайте також на порталі "Коментарі" – ситуація на фронті в Україні змінилася: Пентагон пояснив, що сталося.

Також видання "Коментарі" повідомляло — що не так за допомогою союзників: у США розповіли, чому РФ все ще має перевагу на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини