Головна Новини Суспільство Війна з Росією Урядовці розповіли про масштаби уражень критичної інфраструктури
commentss НОВИНИ Всі новини

Урядовці розповіли про масштаби уражень критичної інфраструктури

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ уражено понад 700 об’єктів критичної інфраструктури

28 грудня 2022, 18:03
Поділіться публікацією:

Станом на зараз зруйновано понад 35 тисяч об’єктів внаслідок атак росіян. Про це в ефірі Телемарафону заявив перший заступник Міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, пишуть "Коментарі".

Урядовці розповіли про масштаби уражень критичної інфраструктури

Російська армія пошкодила десятки тисяч різних об’єктів

"По Україні зруйновано понад 35 тисяч об’єктів внаслідок російських атак. З майже 30 тисяч зафіксованих обстрілів з моменту вторгнення уражено 702 об’єкти критичної інфраструктури. Мова йде про газогони, електропідстанції, мости", — сказав Євгеній Єнін.

Він зазначив, що лише за добу до поліціянтів надійшла інформація про обстріли 27 населених пунктів.

За його словами, найбільше обстрілів зафіксовано в Донецькій та Луганській областях. Від початку війни там зафіксовано більш як 5 тисяч обстрілів. Та найбільше потерпає Харківщина, там вже зафіксовано понад 11 700 обстрілів. Перший заступник очільника МВС також зауважив, що на Харківщині паралельно тривають деокупаційні заходи, в тому числі й щодо пошуку колаборантів.

"На Харківщині слідчі вже задокументували понад 4,5 тисячі воєнних злочинів, всього з початку вторгнення ця цифра сягнула понад 52 тисячі кримінальних проваджень за фактами вчинених на території України злочинів військовослужбовцями ЗС РФ та їхніми поплічниками. Всього в Україні за фактами співпраці з державою-агресором розпочато понад 2200 кримінальних проваджень", — заявив Євгеній Єнін.

Як писали раніше "Коментарі", країна-терористка в Україну відправили сучасні танки Т-14 "Армата", які тільки у 2021 році поступили на озброєння у РФ. В Італії ж припускають, що під загрозою поразки Росія може застосувати тактичну ядерну зброю.

Читайте також на порталі "Коментарі" – скільки людей в Україні загинуло від початку повномасштабної війни: дані ООН. Також видання "Коментарі" повідомляло – чому президент РФ Володимир Путін та компанія говорять про переговори, але насправді до них не готові – чого чекати далі.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини