Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українська ядерна зброя: Данілов прокоментував можливість
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська ядерна зброя: Данілов прокоментував можливість

Україна відмовилась від ядерної зброї, розміщенної на її території, підписавши Будапештський меморандум

5 серпня 2023, 21:58
Поділіться публікацією:

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна навряд чи зможе виробляти свою ядерну зброю в майбутньому, але назвав варіант, як її можна отримати іншим способом. Про це, як повідомляють "Коментарі", він сказав в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Українська ядерна зброя: Данілов прокоментував можливість

Олексій Данілов

"Те, що стосується того арсеналу, який був у нас забраний, давайте будемо реалістами, навряд це взагалі можливо. І не тільки з якихось політичних питань, але і з технологічних. Це дуже складна ситуація. Ті міжконтинентальні ракети, які були на території нашої країни — це складна річ", — заявив Олексій Данілов.

Водночас, він зазначив, що зараз є країни, які самі не володіють ядерною зброєю, але їм її надають країни-члени НАТО.

"Такі випадки є. Чи буде це працювати в нашому випадку — я зараз вам сказати не можу, тому що це складна, відповідальна і важка робота", — зазначив секретар РНБО.

Нагадаємо, що наразі ядерною зброєю володіють США, Росія, Франція, Великобританія, Китай, Індія, Пакистан, Північна Корея та Ізраїль. Припускають, що близькі до членства в ядерному клубі ПАР, Саудовська Аравія та Іран.

На території Білорусі власну тактичну зброю в 2023 році розмістила Росія, яка при цьому послалася на практику США розміщати свою ядерну зброю на території своїх союзників по НАТО.

Україна добровільно відмовилася від ядерної зброї в рамках підписання  в 1994 році Будапештського меморандуму. Його підписанти — США, Великобританія та Росія, брали на себе зобов'язання поважати незалежність та територіальную цілісність України.

Тим часом, в Україні склали епітафію російському чорноморському флоту

Україну атакували з території Білорусі: подробиці.

А у сім'ї Шойгу відбулися сенсаційні зміни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Прокуратор

5 серпня 2023, 23:10

Партия 5.10, Тебя надо шлепнуть иуду порохоботную... разворовали все с боровом и теперь стране мешаете воевать....

Партия 5.10

5 серпня 2023, 21:51

Херню несет эта бухая свинья ветеринарная Данилов ! Во первых все такие свиньи как Данилов разворуют и никаких денег не хватит на создание ЯО. Во вторых никто Украине не даст такое сделать включая Запад. В третьих - в Украине давно нет таких реакторов и технологий что бы наработать Плутоний. Выход один - послать суку Данилова на передовую со всей семейкой и в помощь этим уродам послать Зелегниду, Дерьмака, Пидорляка, Гетьманцева и прочих СУК НАРОДА, - пока они там не сдохнут победы не будет !


Новини