Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україну атакували з території Білорусі: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Україну атакували з території Білорусі: подробиці

Вперше після тривалої перерви Україна зазнала атаки з території, який контролює режим Александра Лукашенка

5 серпня 2023, 20:53
Поділіться публікацією:

Сьогодні ввечері Україна зазнала ракетної атаки з території Росії та, вперше після тривалої перерви, з території Білорусі. Однією з основних цілей противника став військовий аеродром в Старокостянтинові Хмельницької області. Про це повідомляють "Коментарі".

Україну атакували з території Білорусі: подробиці

Твіт Міноборони України

Як зазначають в Повітряних силах ЗСУ ворог застосував ракети "Кинжал".

За даними місцевої влади, рашисти також нанесли удар по околицях Запоріжжя, Київській, Житомирській областях.

Пуски здійсненні з району Тамбова та з Білорусі.

Одночасно з цим,  "бавовна" зафіксована в Москві та Підмосков'ї.

- В цю гру можна грати вдвох, — лишило запис в Твіттер Міністерство оборони України.

Російські ЗМІ стверджують, що в столиці РФ просто сталася пожежа — загорівся автомобіль, нібито дим від якого українці видають за наслідки удару БПЛА.

Тим часом, у сім'ї Шойгу відбулися сенсаційні зміни. Дочка військового міністра РФ повідомила, що давно розлучилася з відомим російським блогером Олексієм Столяровим.

У Джидді стартували переговори про "формулу миру" для України. Свою позицію щодо умов мирного врегулювання війни в Україні спробують узгодити країни глобального Півдня. 

В Україні склали епітафію російському чорноморському флоту. На думку представника Офісу президента України, українські успішні атаки на Кримський міст та російський флот у Чорному морі знаменують завершення епохи домінування РФ у Чорному морі. 

"Занурення на дно крейсера "Москва" у квітні 2022 року символізувало початок кінця російської присутності в акваторії Чорного моря. Сьогоднішні події — логічне продовження завершення цього розділу історії, — пише Михайло Подоляк. — Всім країнам Чорноморського басейну сьогодні зрозуміло: російський король голий. Виявившись нездатною здійснити блокаду українських портів та реально контролювати акваторію, Росія спробувала приховати (насамперед від власної публіки) свою нездатність шляхом демонстрації "російського божевілля" – класичного ракетного терору".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини