Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні склали епітафію російському чорноморському флоту
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні склали епітафію російському чорноморському флоту

На думку представника Офісу президента України, українські успішні атаки на Кримський міст та російський флот у Чорному морі знаменують завершення епохи домінування РФ у Чорному морі

5 серпня 2023, 17:15
Поділіться публікацією:

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк опублікував у своєму телеграм-каналі пост, який назвав "епітафія російському Чорноморському флоту". Про це повідомляють "Коментарі".

В Україні склали епітафію російському чорноморському флоту

Михайло Подоляк

На думку Михайла Подоляка, ми всі свідки закінчення "епохи домінування Росії у Чорному морі".

"Занурення на дно крейсера "Москва" у квітні 2022 року символізувало початок кінця російської присутності в акваторії Чорного моря. Сьогоднішні події — логічне продовження завершення цього розділу історії, — пише Михайло Подоляк. — Всім країнам Чорноморського басейну сьогодні зрозуміло: російський король голий. Виявившись нездатною здійснити блокаду українських портів та реально контролювати акваторію, Росія спробувала приховати (насамперед від власної публіки) свою нездатність шляхом демонстрації "російського божевілля" – класичного ракетного терору".

На думку Михайла Подоляка, занепад панування РФ у Чорному морі буде розтягнутий у часі і ми будемо свідками ще не одного ексцесу за участю російських, як військових, так і цивільних кораблів.

"Залишається тільки поспівчувати "нейтральним" країнам, які використовують російські порти для експорту енергоносіїв. "Нейтралітет" часто обходиться дорого, — зазначає Подоляк. — Хто знає, що було б, якби ці країни свого часу зайняли активнішу громадянську позицію, зокрема в питанні російського зернового шантажу. Однак в історії немає місця припущенням".

Нагадаємо, що основними одержувачами російської сирої нафти на міжнародному ринку залишаються Індія та Туреччина. Остання також була учасницею зернової угоди.

Тим часом, Медведєв пригрозив Україні та Польщі екологічною катастрофою.

Польща прокоментувала можливість закриття кордону із Білоруссю.

А Білорусь залишила велику групу російських винищувачів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини