Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українська авіація завдала нищівних ударів по росіянам на півдні України: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська авіація завдала нищівних ударів по росіянам на півдні України: подробиці

ЗСУ дають гідну відсіч окупантам

10 серпня 2022, 10:56 comments1786
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Обстановка на півдні України залишається напруженою та складною, але розвиток її під контролем сил оборони. Про це повідомляє Оперативне командування "Південь" на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

Українська авіація завдала нищівних ударів по росіянам на півдні України: подробиці

Авіація ЗСУ. Фото Командування ПС ЗСУ

"Ворог продовжує ведення бойових дій по межі оборони. Суттєвих змін у складі та становищі немає", — ОК "Південь".

Повідомляється, що намагаючись повернути втрачене становище, ворог спробував силами десантно-штурмового взводу провести розвідку боєм у напрямку нещодавно звільненого Лозового. Успіху не мав, відступив.

Протягом дня окупанти завдали 2 ракетних та 3 авіаційних ударів по українських підрозділах. П'ятьма ракетами "повітря-повітря" намагалися збити літаки ЗСУ, які завдавали ударів по ворогові. Наголошується, що втрат авіації не допущено.

У свою чергу, українська авіація завдала сім ударів по позиціях окупантів.

"Це попадання у 5 місць скупчення живої сили, озброєння та техніки противника у Баштанському, Бериславському та Херсонському районах та по 2 опорних пунктах у понад 40 км від Херсона", — ОК "Південь".

Підтверджені втрати противника за минулу добу склали:

• 35 окупантів;

• 6 одиниць броньованої та автомобільної техніки (серед них 1 танк та командно-штабна машина);

• склад боєприпасів у Новоолексіївці;

• командно-спостережний пункт батальйонної тактичної групи 217 парашутно-десантного полку ворога в районі села Максима Горького.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що ЗСУ розпочнуть планомірне знищення ворога: експерт озвучив важливий прогноз до кінця тижня. Наразі головне завдання українських захисників – утримати оборону, не перекидаючи війська на Донбас. Детально про це ви можете прочитати на нашому сайті.

Читайте також про те, що у США пояснили, чому не дають стільки систем HIMARS, скільки просить Україна. HIMARS не увійшли до нового пакету військової допомоги Україні від США. Докладніше про це ви можете прочитати у нашому матеріалі.

Сайт "Коментарі" повідомляв про те, що Мінфін готує новий податок : на що його запровадять – у цьому рішенні більша користь чи абсурдність. У НБУ заявили, що підтримують ідею Мінфіну. Читайте про це на нашому сайті.

Також "Коментарі" інформували про те, що в США назвали причину , через яку Росія не звинуватить Україну у вибухах у Криму. В ISW припустили, що ударів по авіабазі в Криму могла завдати Україна. Детально про це ви можете прочитати на нашому сайті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини