Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна застосувала на полі бою нову зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна застосувала на полі бою нову зброю

Касетні боєприпаси Україна отримала порівняно швидко – від моменту обговорення можливості передачі до застосування на полі бою минуло небагато часу

20 липня 2023, 16:56
Поділіться публікацією:

Україна розпочала обстріл російських військ касетними боєприпасами, наданими США. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію The Washington Post.

Україна застосувала на полі бою нову зброю

Касетний боєприпас

За словами українських офіційних осіб, знайомих із цим питанням, Україна розпочала вогонь наданими США касетними боєприпасами по російських силах на південному сході України, щоб зруйнувати добре укріплені російські позиції, які уповільнили літній наступ України, передають американські журналісти.

Касетні бомби, заборонені більш ніж у 120 країнах, вибухають у повітрі над ціллю, розкидаючи від десятків до сотень дрібних бомб на площі, що потенційно дорівнює кільком футбольним полям. Вони, можливо, компенсують значну нестачу ЗСУ в артилерії, озброєнні та чисельності військ. Раніше цього тижня полковник Олександр Бакулін, командир 57-ї бригади, заявив ВВС News, що касетні боєприпаси необхідні для "завдання максимальної шкоди ворожій піхоті", хоча він визнав, що вони "не вирішать усіх наших проблем на полі бою".

Очікується, що окрім позицій на передовій на південному сході України касетні боєприпаси будуть застосовуватися поблизу міста Бахмут, що поки контролюється Росією, місця найтривалішої і кровопролитної битви війни.

Нагадаємо, що проти передачі Україні касетного озброєння виступала ООН, яка побоюється, що його використання призведе до жертв серед мирного населення. В організації вважають, що мирні жителі гинуть вже після закінчення війни через касетні бомби, що не розірвалися. Проте у США ухвалили рішення передати Україні касетні боєприпаси, оскільки вважають, що загроза від російської агресії несе більші ризики. Україна в свою чергу взяла на себе додаткові зобов'язання щодо застосування цієї зброї — зокрема, вона не застосовуватиметься на офіційно визнаній території РФ, використовуватиметься лише проти окупантів, а кожне її застосування окремо протоколюватиметься, щоб після закінчення війни віддати пріоритет у розмінуванні саме цим територіям.

Тим часом, у Зеленського розповіли, що допомагає продовжити життя Путіну.

Гіркін розповів, як було знищено татарський батальйон "Алга".

А Данилов розповів, чому тепер на окупантів чекає багато сюрпризів у Чорному морі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини