Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна вимагає арешту одного з керівників Червоного Хреста
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна вимагає арешту одного з керівників Червоного Хреста

Керівник білоруського Червоного Хреста допомагав Росії викрадати українських дітей, що може трактуватися як участь у геноциді

19 липня 2023, 19:12
Поділіться публікацією:

Білоруський Червоний Хрест визнав, що допомагав вивозити дітей із України "на оздоровлення". При цьому частина дітей не повернулась. МЗС України вже відреагувало на цю інформацію. Про це повідомляють "Коментарі".

Україна вимагає арешту одного з керівників Червоного Хреста

Голова Червоного Хреста Білорусі Дмитро Шавцов

Джерелом цієї інформації виступив голова Народного антикризового управління та представник Об'єднаного перехідного кабінету Білорусі Павло Латушко, слова якого передав російський опозиційний канал "Дощ", пише "Медуза".

У відповідь міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав МКС заарештувати голову Червоного Хреста Білорусі Дмитра Шавцова, котрий зізнався у депортації українських дітей.

"Всі винні у крадіжках українських дітей мають бути притягнуті до відповідальності", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що Україні відомо поіменно про 19393 українських дітей, вивезених Росією з України. При цьому потенційно депортації з України могли зазнати 200 тисяч дітей. Саме стільки проживало неповнолітніх на окупованих Росією землях.

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Володимира Путіна та Марії Львової-Бєлової за звинуваченням у викраденні українських дітей, що, згідно з міжнародним законодавством, є актом геноциду. Після цього Путін не виїжджав із Росії, а МВС РФ оголосило у розшук одного із суддів МКС.

Тим часом, ВСУ викопали гігантський окоп.

Пригожин виступив перед "вагнерівцями" в Білорусі і знову заявив про ганьбу на фронті.

А Україна створює тимчасовий маршрут для експорту зерна Чорним морем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини