Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна входить у військовий лютий: що чекати на фронті, в економіці, від західних союзників
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна входить у військовий лютий: що чекати на фронті, в економіці, від західних союзників

Все йде до того, що нам нададуть все необхідне озброєння та економічну підтримку

29 січня 2023, 15:20 comments1474
Поділіться публікацією:

Наступного тижня ми вступаємо в лютий, який дехто називає переломним у цій війні. Чого, ймовірно, очікувати Україні в найближчому майбутньому на всіх фронтах, включаючи не лише власне військовий, а й економічний, зовнішньополітичний.

Україна входить у військовий лютий: що чекати на фронті, в економіці, від західних союзників

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Цивілізований, розвинений світ не зацікавлений у затягуванні цієї війни

Голова Комітету економістів України Андрій Новак розмірковує так:

"Зважаючи на тенденції, ключові держави, які підтримують Україну в цій війні, вирішили допомагати до повної військової перемоги, до повного виведення російської армії з усіх тимчасово окупованих територій, включаючи Донбас і Крим. І вони надаватимуть все необхідне, включаючи важке озброєння. Вже вирішили питання з танками, слідом, схоже, будуть винищувачі F-15, F-16. Це показує, що цивілізований, розвинений світ не зацікавлений у затягуванні цієї війни. Демократичні держави надають нині Україні не лише озброєну, а й пряму фінансово-економічну допомогу. І ця війна коаліції держав, які підтримують нас, дорого обходиться".

На 14 лютого анонсовано чергову зустріч у форматі "Рамштайн" (міністри оборони країн НАТО та союзники), який матиме, на думку експерта, зокрема економічні наслідки.

"Якщо там буде озвучено продовження серйозної військової підтримки України (а так, швидше за все, воно і буде), це стане сигналом, у тому числі всім економічним контрагентам, що нас не залишають наодинці з агресором, а підтримують і підтримуватимуть далі", – пояснює Андрій Новак.

За його словами, все йде до того, що нам нададуть усе необхідне озброєння, яке просить наш Генштаб, всю економічну підтримку, яку просить український уряд. Про це, наприклад, говорить програма економіко-фінансової підтримки України з боку урядів США, Канади, ЄС, міжнародних інституцій тощо.

А після перемоги буде етап так званого відновлення України, на який близько 60 держав, які зараз підтримують нас, також виділятимуть ресурси, як і міжнародні фінансові інституції.

ЗСУ отримають винищувачі, штурмовики та далекобійні ракети

Член Ради з питань свободи слова за президента Володимира Зеленського, екс-заступник міністра інформполітики (з 2015 по 2016 рр.), радник міністра оборони України (2014-2015) Тетяна Попова поділилася такою думкою:

"У зовнішньополітичному сенсі останні дії наших західних партнерів підтвердили, що вони й надалі збираються підтримувати Україну. У тому числі надавати нам всі необхідні види озброєння".

За словами експерта, якщо на останньому "Рамштайні", який відбувся 20 січня , а також невдовзі після нього, йшлося про танки ("Леопарди", "Абрамси" тощо), то наступна зустріч у цьому форматі, анонсована на середину лютого, як відомо, буде присвячена, зокрема, авіаційній складовій.

"Відповідно, – зазначає Тетяна Попова, – ми можемо розраховувати, що якимось чином торкнеться бойової авіації. Чи будуть це F-16 або інші літаки, поки важко сказати. Але явно йде до того, що ЗСУ отримають винищувачі, штурмовики і, ймовірно, йтиметься про далекобійні ракети, ніж ті, що маємо зараз".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Leopard 2 підуть в Україну: про що говорить рішення Берліна — чи може змінитися ситуація на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини