Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна в 2024 році отримає від Німеччини потужну зброю: про що йдеться і в чому її особливість
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна в 2024 році отримає від Німеччини потужну зброю: про що йдеться і в чому її особливість

Головна особливість САУ RCH-155 у тому, що їй не потрібно зупинятися, щоб випустити снаряди, що ускладнює її виявлення та боротьбу з нею.

5 грудня 2023, 16:50 comments2905
Поділіться публікацією:

Німеччина може вже 2024 року передати Україні нові самохідні гаубиці RCH-155. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Spiegel", цитуючи слова відповідального за розробку САУ, директора компанії-виробника Krauss-Maffei Wegmann, що управляє, Акселя Шайбеля.

Україна в 2024 році отримає від Німеччини потужну зброю: про що йдеться і в чому її особливість

Самохідні гаубиці RCH-155 Фото з відкритих джерел

За його словами, виробництво вже розпочато, і перші машини мають бути передані Україні наприкінці наступного року. Шайбель також нагадав, що Україна є першим замовником цієї техніки.

RCH-155 схожа на САУ Panzerhaubitze 2000, але встановлена на колісній машині Boxer. Шайбель зазначив, що гарматний модуль RCH-155 стріляє артилерійськими боєприпасами калібру 155 міліметрів під час руху, що робить її унікальною у світі.

Той факт, що цій САУ не потрібно зупинятися, щоб випустити снаряди, має величезні переваги, оскільки ускладнює її виявлення та боротьбу з нею.

RCH-155 здатна автоматично стріляти дев'ятьма снарядами за хвилину, які вражають цілі на відстані від 40 до 50 кілометрів або навіть більше, залежно від типу боєприпасів.                                                                                                                                                                                                             

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається в ЄС та США: чи "зливають" Україну.

Також видання "Коментарі" повідомляло – підсумки 650 днів великої війни: які виклики тепер стоять перед Україною та партнерами.

Раніше "Коментарі" писали – що стримує партнерів від потужнішої підтримки України: яке питання належить вирішити Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини