Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна готується до повернення очного навчання
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готується до повернення очного навчання

З 1 вересня в школах України може бути поновлене очне навчання, перерване пандемією коронавірусу та широкомасштабним вторгнення Росії

4 серпня 2023, 21:35
Поділіться публікацією:

З 1 вересня в українських школах може бути, в тій чи іншій формі, поновлене очне навчання. Підготовку до цього вже розпочав уряд. Про це повідомляють "Коментарі".

Україна готується до повернення очного навчання

Школа в Україні, ймовірно, буде очною

"Важливе питання — безпека, зокрема в школах у зв’язку з початком навчального року, — зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль щодо умов навчання та підготовки до нового навчального року. — Мають бути якісні, комфортні та надійні укриття. Гроші на це Уряд виділив. У червні цього року окремих керівників на місцях звільнили через загалом неналежний стан сховищ".

За словами Шмигаля, уряд дав доручення знову провести перевірки укриттів, аби переконатися, що ситуація покращилась.

- Там, де нічого не змінилося, будуть ухвалені кадрові рішення, — зазначає Шмигаль.

Треба підзначити, що міністр освіти України Оксен Лісовий також розповів про новий пілотний зміст уроку "Захист України", який, напевно, можна виклакати лише за умов очного навчання. Він включатиме в себе парамедицину, навчання управління дронами та топографію.

Окрім цього, Оксен Лісовий сформулював принципи викладання нового предмета. За його словами, він має бути "корисним та цікавим". "Більше практики, актуальних знань та життєво необхідних умінь", — зазначає посадовець. 

Тим часом, Данілов розповів про головну відмінність українців від росіян. Голова РНБО зробив заяву, яка деяким в Україні здалася неполіткорректною або навіть расистською.

А у ГУР розповіли, чому темп контрнаступу не збільшується. Ситуація на полі бою зараз складна, але ініціативу мають Збройні Сили України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини