Головна Новини Суспільство Війна з Росією Оксен Лісовий: чому навчатимуть в школі на уроках "Захист України"
commentss НОВИНИ Всі новини

Оксен Лісовий: чому навчатимуть в школі на уроках "Захист України"

Пілот проєкту оновленої дисципліни реалізовуватимуть у школах різних областей

2 серпня 2023, 20:56
Поділіться публікацією:

Про оновлення та нове наповнення дисципліни "Захист України" розповів міністр освіти і науки України Оксен Лісовий. Про це повідомляють "Коментарі".

Оксен Лісовий: чому навчатимуть в школі на уроках "Захист України"

Оксен Лісовий

"Якісна домедична допомога, мінна безпека, керування дронами і орієнтування на місцевості — те, на що сьогодні є запит (і від учнів, і від учениць). Тож з вересня плануємо запустити пілот проєкту оновленої дисципліни –– реалізовуватимемо у школах з різних областей, — розповів міністр. — На основі відгуків учителів і учнів, що братимуть участь у пілоті, програма дисципліни буде фіналізована. Аби пілот відбувся успішно, проведемо навчання для вчителів. Для цього залучаємо до співпраці міжнародні та громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих. Зокрема тих спеціалістів, які готові навчати вчителів роботи із симуляторами FPV дронів, мають спеціалізацію в топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму".

Окрім цього, Оксен Лісовий сформулював принципи викладання нового предмета. За його словами, він має бути "корисним та цікавим".

"Більше практики, актуальних знань та життєво необхідних умінь", — зазначає посадовець.

Нагадаємо, що у Росії школярів з 1 вересня почнуть навчати основ бойового застосування безпілотників. Навчання проводитиметься в рамках курсу початкової військової підготовки.

"Відновлений наголос Росії на призовній військовій формі для дітей є здебільшого спробою культивувати культуру мілітаризованого патріотизму, а не розвинути справжні здібності", — вважає з цього приводу британська розвідка.

Тим часом, Путіну доповіли про випробування "головної зброї". Російським школярам промиватимуть мізки за допомогою нових підручників історії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини