Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ГУР розповіли, чому темп контрнаступу не збільшується
commentss НОВИНИ Всі новини

У ГУР розповіли, чому темп контрнаступу не збільшується

Ситуація на полі бою зараз складна, але ініціативу мають Збройні Сили України

4 серпня 2023, 14:00
Поділіться публікацією:

Ситуація на полі бою зараз складна, але ініціативу мають українські війська. Швидкість контрнаступ ЗСУ не збільшується, як це чекає багато хто, тому що командування намагається максимально зберегти сили та засоби, вберегти особовий склад. Стратегія Генштабу у тому, щоб наголос зробити не так на швидкість, а на несподіванку і точність ударів по противнику. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю виданню "Civilmedia.mk" зробив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

У ГУР розповіли, чому темп контрнаступу не збільшується

Контрнаступ ЗСУ

Представник ГУР зазначив, що дії українських військових на полі бою спрямовані на те, щоб вивести супротивника з ладу – перекрити шляхи постачання, знищити склади зброї, виграти контрартилерійські бої, знищити його засоби розвідки та ППО.

"Нагадаю, що російська агресія у великих масштабах була спрямована на бліцкриг – швидке захоплення та підпорядкування всієї України. В експертних колах до вторгнення 24 лютого 2022 року вважали, що Україна довго не протримається. Але агресор отримав по зубах. І так продовжуватимемо". і головне тут не стільки швидкість, скільки несподіванка та влучність пострілу", — сказав Скібіцький.

Говорячи про темпи контрнаступу Сил оборони України, він зазначив, що динаміка бойових дій залежить від надзвичайно великої кількості факторів, у тому числі від наявності сил і засобів, необхідних для виконання бойових завдань.

"Нам потрібні боєприпаси, нам потрібно більше коштів ППО, нам потрібні засоби розмінування та високоточна зброя великої дальності", — наголосив Скібіцький.

"Все йде за планом. Ми реагуємо на зміни ситуації на полі бою та вносимо необхідні корективи. Військова розвідка України викриває наміри ворога, а Сили оборони їх зривають. Розбираємо та завдаємо ударів там, де російські окупанти зазнають значних втрат. Так, ми визнаємо, що ворог добре закріпився на окупованих українських територіях: великі мінні загородження, кілька ліній укріплень – все це, безумовно, впливає на темпи нашого просування. Проте тим, хто вважає, що Україна надто повільно йде в наступ, скажу, що війна – це не спортивне змагання", — наголосив представник ГУР.

Читайте на порталі "Коментарі" — втілення мирного плану України: чи може допомогти саміт у Саудівській Аравії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини