Головна Новини Суспільство Війна з Росією Угорщина озвучує фейки про війну в Україні: у МЗС закликали Брюссель відреагувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина озвучує фейки про війну в Україні: у МЗС закликали Брюссель відреагувати

Угорський міністр розповсюджує дезінформацію проти Європейського Союзу в Азії, зазначили у МЗС України

15 вересня 2023, 11:14 comments1657
Поділіться публікацією:

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто під час офіційного візиту до Гонконгу заявив, що світ страждає не через повномасштабне вторгнення російських військ в Україну, а через глобалізацію конфлікту Європою. На відповідну заяву угорського політика вже звернули увагу у МЗС України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Facebook спікера МЗС України Олега Ніколенка.

Угорщина озвучує фейки про війну в Україні: у МЗС закликали Брюссель відреагувати

Петер Сійярто Фото: із відкритих джерел

"На нашу думку, у Брюсселі мають запитати пояснення у Будапешта про те, чому угорський міністр поширює дезінформацію проти Європейського Союзу на користь Росії. Адже тут уже йдеться не лише про Україну, а й про спроби Угорщини похитнути європейські позиції в Азії", — наголосив український дипломат.

Зазначимо, угорський міністр закордонних справ Петер Сійярто, а також прем'єр Угорщини Віктор Орбан систематично озвучують російські наративи, фактично підігруючи путінському режиму. Відомо також про розширення атомної співпраці між Будапештом та Москвою. І це на тлі того, що Київ давно закликає партнерів запровадити санкції проти "Росатому", який продовжує господарювати на захопленій Запорізькій АЕС. Чому не вдається урезонити угорську владу, яка відкрито грає на боці Кремля? Що стоїть за цим підіграванням? Які висновки має зробити Європа, які важелі впливу підключити, яку політику переглянути? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Угорщина закликає до "світу" в Україні та натякає, що Крим став частиною РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Києві жорстко відповіли Орбану на чергові пропозиції віддати РФ частину територій України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини