Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського пояснили, яким жінкам заборонять виїзд із країни
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського пояснили, яким жінкам заборонять виїзд із країни

Представник президента у Верховній Раді пояснив, яким категоріям жінок з 1 жовтня обмежать виїзд із України

8 вересня 2023, 18:52 comments1397
Поділіться публікацією:

До 1 жовтня жінки, які мають освіту медика чи фармацевта, мають стати на військовий облік. Але обмеження на виїзд з України торкнеться лише тих з них, які будуть мобілізовані. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву представника президента у Верховній Раді Федора Вениславського.

У Зеленського пояснили, яким жінкам заборонять виїзд із країни

Тисячі жінок вже служать у ЗСУ

За його словами, тим жінкам, які стали на військовий облік і не мобілізовані, ніхто забороняти виїзд із країни не буде.

"Що стосується обмеження на виїзд за кордон для військовозобов'язаних жінок, то таке обмеження стосуватиметься виключно жінок, які вже мобілізовані відповідно до тих чи інших мобілізаційних завдань. Оскільки ці жінки, набувши статусу військовослужбовців, набувають відповідних прав і обмежень", — сказав Вениславський.

Раніше Федір Вениславський заявляв протилежне: всім жінкам, які стали на військовий облік, разом зі статусом військовозобов'язаних буде обмежено виїзд із країни.

"Якщо вони стоятимуть на обліку, то вони набувають статусу військовозобов'язаних. А військовозобов'язані виїжджають за кордон у тому порядку, який встановлений для військовозобов'язаних. Тобто якщо будуть окремі якісь документи, що дають право на тимчасовий виїзд — тоді так, вони зможуть поїхати. Якщо ні — тоді вони також, як і чоловіки, будуть обмежені у праві виїзду", — заявляв раніше Веніславський.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що військові його просять посилити мобілізаційні заходи, щоб мати змогу продовжувати контрнаступ.

Тим часом, у британській розвідці розповіли – чи може бути альтернатива зерновій угоді. У розвідці Британії вважають дуже важливим відновлення експорту українського зерна морем.

Скільки км ще потрібно пройти ЗСУ, щоб розрізати коридор до Криму – яке місто перше на черзі. Втрата ворогом залізниці у Токмаку може стати переломом у війні з Росією.

У Німеччині розповіли "полегшену" версію замаху на українського підлітка. Офіційні органи ФРН спростували версію нападу російськомовного чоловіка на українського підлітка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини