Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії застрелився воєначальник через великі втрати в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії застрелився воєначальник через великі втрати в Україні

Герой Росії підполковник Дмитро Лисицький застрелився, зазнавши великих втрат у боях за Херсон та Миколаїв

22 червня 2023, 23:58 comments1250
Поділіться публікацією:

Герой Росії підполковник Дмитро Лисицький застрелився 26 березня 2023 року, коли стало відомо про нагородження Путіним генерал-лейтенанта Аркадія Марзоєва. Останнього Лисицький звинувачував у високих втратах 247 десантно-штурмового полку, яким він командував під час вторгнення в Україну. Про це, як повідомляють "Коментарі", розповідає Бі-бі-сі.

У Росії застрелився воєначальник через великі втрати в Україні

Лисицький

Як повідомляють британські журналісти, полк зазнав значних втрат під час російського наступу, що провалився, на Миколаїв у 2022 році.

"У перші кілька днів війни на південному напрямку завдяки "вмілому" командуванню цієї людини на прізвище Марзоєв загинули близько півтори тисячі хлопців, запам'ятайте цю особу, це командир 22-го армійського корпусу", — написав у рашистському телеграм-каналі Єгор Гузенко, який досі воює на території Херсонської області проти України, про долю 247 полку. За його словами, генерал Марзоєв відправив десантників 247-го полку наступати на Херсон, запевнивши офіцерів, що розвідка проведена і траса на місто вільна, але натомість військовослужбовці потрапили в засідку ЗСУ, зазнавши тяжких втрат.

За два дні ситуація повторилася, тільки цього разу десантники намагалися штурмувати миколаївський аеропорт.

"Усього за два дні 247-й ДШП втратив 76 людей убитими та близько 140 пораненими, знищено 9 бойових машин", — стверджує Гузенко. Двоє колишніх підлеглих Лисицького підтверджують, що полк зазнав у перші дні російського вторгнення критичних втрат. Загинув навіть безпосередній командир полку підполковник Костянтин Зізевський.

Після одержаного в Україні поранення двох ніг Лисицький перебував на лікуванні у Ставрополі. Як стверджують співрозмовники Бі-бі-сі, Лисицький писав доповідні про те, хто винен у розгромі 247 полку, які відправляв на ім'я Володимира Путіна, Сергія Шойгу, Валерія Герасимова, в адміністрацію президента та Міноборони. Замість осуду його опонента Марзоєва нагородили орденом.

Тим часом, у США заявили про ймовірну загибель британського мільярдера.

МВС Росії зайнялося особистим ворогом глави РФ.

А журналісти показали майно одеського військкома в Іспанії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини