Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії заочно засудили засновника РДК
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії заочно засудили засновника РДК

Денису Капустіну присудили найвищу міру покарання

16 листопада 2023, 17:23
Поділіться публікацією:

Засновника і одного з керівників "Російського добровольчого корпусу" Дениса Капустіна заочно засудив московський 2-й Західний окружний військовий суд до довічного ув'язнення за звинуваченням у нападі диверсантів у Брянській області. Про це, як повідомляють "Коментарі", повідомляє "Медіазона", наводячи слова прес-секретаря суду.

У Росії заочно засудили засновника РДК

У Росії заочно засудили Дениса Капустіна

Російські журналісти зазначають, що судовий процес відбувався у закритому режимі. Представники ЗМІ довідалися про нього випадково, прийшовши на засідання у справі неонацистського об'єднання NS/WP. При цьому на оголошення вироку Капустіну, яке має відбуватися відкрито, представників ЗМІ не пропустили, повідомляє "Медіазона".

Лідера Російського добровольчого корпусу, який бореться на боці України проти путінського режиму, звинуватили у держзраді, замаху на теракт, навчанні терористичної діяльності, створенні терористичної спільноти та придбанні вибухових речовин.

Нагадаємо, що 2 березня 2023 року озброєні бійці "Русского добровольческого корпуса" увійшли до двох російських сіл в Брянській області, які знаходяться поруч кордоном з Україною. Це було, мабуть, перше бойове проникнення на територію Російської Федерації, пов'язаних з Україною збройних формувань. Він мав надзвичайний медіаефект, а російська влада змушена перекинути до Брянської області військові частини для блокування дій РДК. На думку окупантів, таким чином, Україна хотіла продемонструвати вразливість путінського режиму, а також відтягнути російські військові частини з театру бойових дій в Україні.

У квітні РДК провів ще один рейд у прикордонному селі Случовськ, а в селі Запесоччя один прикордонник загинув, а двоє зазнали поранень. 22 травня РДК здійснив рейд у Білгородській області. 4 червня 2023 року РДК атакував Білгородську область, де, тимчасово захопивши село Нова Таволжанка та просунувшись до міста Шебекіно, взяв у полон близько 10 російських солдатів. Далі командир Російського Добровольчого Корпусу звернувся до губернатора Білгородської області В'ячеслава Гладкова з пропозицією про зустріч для обміну полонених, від якої останній у підсумку відмовився. 7 червня РДК залишив територію Російської Федерації.

Тим часом, Байден після переговорів знову назвав Сі Цзіньпіна диктатором.

Байден розповів, чим закінчилися переговори із Сі Цзіньпіном і чи довіряє він тепер голові КНР.

А екс-командувач армії США в Європі оцінив підсумки контрнаступу ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини