Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії відреагували на рішення США поставити Україні танкові боєприпаси зі збідненим ураном
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії відреагували на рішення США поставити Україні танкові боєприпаси зі збідненим ураном

Росія різко негативно реагує на нову поставку зброї до України від Сполучених Штатів.

7 вересня 2023, 09:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

6 вересня держсекретар США Ентоні Блінкен приїхав до Києва. Під час зустрічі з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою американський чиновник позитивно висловився щодо контрнаступу ЗСУ та оголосив новий пакет військової допомоги, у якому виявились танкові боєприпаси зі збідненим ураном. На такі дії США відреагували у Росії.

У Росії відреагували на рішення США поставити Україні танкові боєприпаси зі збідненим ураном

Танкові боєприпаси зі збідненим ураном. Фото з відкритих джерел

Танкові снаряди зі збідненим ураном стали частиною нового пакета військової допомоги від Пентагону на суму 175 млн доларів. Росія назвала такі плани США "злочинним актом".

"Рішення адміністрації постачати зброю зі збідненим ураном є показником нелюдяності", — заявили в посольстві Росії у Вашингтоні.

Заступник міністра закордонних справ Сергій Рябков стверджує, що США нібито намагається знищити українців допомагаючи поставками зброї.

"Очевидно, що зі своєю ідеєю завдати "стратегічної поразки" Росії Вашингтон готовий воювати не лише до останнього українця, а й знищити цілі покоління", — вважає Сергій Рябков

Нагадаємо, що раніше Україна отримувала вже танкові боєприпаси зі збідненим ураном від Великої Британії. Тоді Росія також намагалась маніпулювати цим, стверджуючи, що уран від боєприпасів завдає значної шкоди довкіллю. Керівник МАГАТЕ заявив, що "це озброєння не несе радіологічної небезпеки".

Раніше портал "Коментарі" повідомляли про танкові снаряди зі збідненим ураном для України та на скільки це небезпечно.

Також "Коментарі" писали про аналітиків, які підрахували скільки в Росії залишиться танків до 2024 року. Експерти спрогнозували три сценарії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини