Головна Новини Суспільство Війна з Росією У МАГАТЕ відповіли чи безпечні снаряди зі збідненим ураном
commentss НОВИНИ Всі новини

У МАГАТЕ відповіли чи безпечні снаряди зі збідненим ураном

Керівник МАГАТЕ Рафаель Гроссі перебуваючи на окупованій території України розповів чи безпечні снаряди зі збідненим ураном, які пропонують відправити Україні.

29 березня 2023, 16:20 comments1306
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі відвідав тимчасово окуповану територію України у Запорізькій області, де знаходиться найбільша в Європі атомна електростанція. Під час розмови з російськими ЗМІ Гроссі відповів на питання чи безпечні снаряди зі збідненим ураном, які невдовзі потраплять в Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посилання на видання "Кореспондент".

У МАГАТЕ відповіли чи безпечні снаряди зі збідненим ураном

Директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі. Фото з відкритих джерел

Після завершення свого візиту на територію Запорізької АЕС керівник МАГАТЕ Рафаель Гроссі поговорив з російськими ЗМІ. Під час розмови Гроссі зазначив, що не може підтримувати або не підтримувати поставки військової техніки зі збідненим ураном, проте додав, що ці боєприпаси є цілком безпечними.

"Це озброєння не несе радіологічної небезпеки. Але у будь-якому випадку, це питання безпосередньо не стосується тієї роботи, яку ми виконуємо тут", — повідомив Рафаель Гроссі.

Нагадаймо, що Великобританія оголосила про відправку в Україну боєприпасів зі збідненим ураном. Такі дії викликали критику з боку російських політиків, зокрема і президента РФ Володимира Путіна, який назвав це розповсюдженням ядерної зброї. Попри заяви росіян світові експерти та політики запевняють, що ці снаряди є безпечними для довкілля.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про танкові снаряди зі збідненим ураном для України: на скільки це небезпечно.

Також "Коментарі" писали про те, що Білорусь лише через три дні відповіла на розміщення ядерного озброєння на своїй території. Окрім того, реакція Китаю з'явилась на день раніше. У КНР не підтримали такі дії Російської Федерації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини