Головна Новини Суспільство Війна з Росією Танкові снаряди зі збідненим ураном для України: на скільки це небезпечно
commentss НОВИНИ Всі новини

Танкові снаряди зі збідненим ураном для України: на скільки це небезпечно

Україна отримає від Британії танкові боєприпаси зі збідненим ураном. Наскільки небезпечна це зброя для довкілля та цивільного населення?

21 березня 2023, 17:40 comments2443
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Міноборони Британії заявили, що готові відправити в Україну боєприпаси з збідненим ураном для ураження бронетехніки та танків. Портал "Коментарі" з посиланням на видання BBC з’ясував що це за боєприпаси зі збідненим ураном і наскільки вони безпечні для людей.

Танкові снаряди зі збідненим ураном для України: на скільки це небезпечно

Військові снаряди. Фото з відкритих джерел

Заступниця міністра оборони Британії Аннабель Голді заявила, що окрім танків Challenger 2 Міноборони готове надати боєприпаси, зокрема і ті, які містять уран у невеликих кількостях. За словами Голді, такі боєприпаси ефективно знищують танки та іншу військову техніку ворога.

У РФ відреагували на це заявивши про використання "брудної бомби", а речниця МЗС Марія Захарова сказала, що такі боєприпаси знищують довкілля та викликають рак у людей. Попри такі заяви з РФ, військові спростовують слова Захарової, стверджуючи, що збіднений уран знаходиться в середині снаряда і його радіоактивність незначна.

BBC звернулось за поясненнями ситуації з радіоактивними боєприпасами до експерта в бронетанковій галузі Миколи Саламахи. За його словами снаряди не викликають радіоактивного забруднення.

"Це не є чимось дуже небезпечним для екології чи екіпажів танків, які їх використовують. Цивільне населення та навколишнє середовище від цього теж не страждає", — говорить Саламаха.

Окрім того, Саламаха стверджує, що заяви Захарової є цілковито пропагандистськими, адже снаряди зі збідненим ураном використовує сама Росія на війні в Україні, що доводять захоплені трофеї ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у НАТО відреагували на переговори Сі Цзіньпіна та Путіна про можливі поставки зброї з Китаю до Росії.

Також "Коментарі" писали про те, що у Таїланді зник небезпечний радіоактивний контейнер.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Егор

21 березня 2023, 18:37

Автор: Slava Kot продажний журналіст, який розповсюджує москальські фейки і працює на рашку. Гнида.

Егор

21 березня 2023, 18:34

Це чистий фейк який запустила Росія, а такі придурки як Олег вірять в це. І ще дебіли журналісти які працюють на рашку розповсюджують даний фейк. Таких горе журналістів потрібно притягувати до кримінальної відповідальності за злочинну діяльність.

ПТНПНХ

21 березня 2023, 18:20

Олег ти придурок одноклітинний. Сидиш на дивані в теплі і пиздиш що нашу владу не колише екологія. Такі як ти одноклітинні і "какая разница" і привели рашку з війною в Україну. Ганьба таким безмозглим дебілам як ти.

Олег

21 березня 2023, 18:05

Ну звісно експерти скажуть, що треба владі, що снаряди з ураном екологічно безпечні, можуть сказати, що вони і корисні. Раскажіть це югославам яких нато бомбувало бомбами з ураном. А те, що русня проти нас використовую таіж снаряди, так вониж загарбники та злочинці їх наша екологія не колише, що буде з українскою екологією неколише і нашу владу, що і не дивно вони ж тут тільки гроши збирають. Жити ні вони і їх дідіти тут не будуть, а нам потім вмирати ід отруєння. ГАНЬБА ВЛАДІ!!!!!


Новини