Головна Новини Суспільство Екологія У Таїланді зник небезпечний радіоактивний контейнер: пошуки тривають
commentss НОВИНИ Всі новини

У Таїланді зник небезпечний радіоактивний контейнер: пошуки тривають

На електростанції в Таїланді було вкрадено небезпечний радіоактивний контейнер. Влада оголосила пошуки та попереджає про загрозу витоку радіації.

15 березня 2023, 12:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

З вугільної електростанції в провінції Прачінбурі, Таїланд, зник циліндр з радіоактивним матеріалом. Місцева влада підозрює, що його вкрали та продали в антикварний магазин. Циліндр може становити небезпеку для здоров'я. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Nation.

У Таїланді зник небезпечний радіоактивний контейнер: пошуки тривають

У Таїланді зник контейнер з ізотопами Цезію. Фото з відкритих джерел

Сталевий контейнер циліндричної форми містить радіоактивний ізотоп Цезій-137. Зникнення радіоактивного об’єкта виявили минулого тижня під час планової перевірки електростанції. Пошуки циліндра почались з 11 березня, але поки не принесли результатів. Випробування на радіоактивність показали, що контейнер не знаходиться в межах електростанції. Керівництво електростанції вважає, що об’єкт зник 23 лютого.

Циліндр має довжину 30 см, діаметр 13 см і вагу 25 кілограмів. Його використовували для вимірювання тиску пари, а також для виявлення тріщин та інших дефектів у трубах.

"Ми просимо людей у ​​цьому районі допомогти знайти його. Радіоактивний матеріал був запечатаний і захищений, але якщо хтось відкриє його та піддасться впливу речовини, це може спричинити висипання та опіки", — сказав губернатор Прачінбурі Наронг Накорнджінда.

Влада підозрює, що контейнер вкрали та збираються продати в антикварних магазинах. Служби мають шукати у цих місцях, а також створити план надання допомоги у разі відкриття контейнера. Влада пропонує 50 тис. бат (близько 50 тис. грн) тим, хто надасть інформацію, яка призведе до знаходження циліндра з радіоактивним матеріалом.

У Таїланді зник небезпечний радіоактивний контейнер: пошуки тривають - фото 2

Подібна ситуація цього року сталась в Австралії, де після тижня пошуків знайшли капсулу з радіоактивним Цезієм-137. Її розміри становили всього 6 на 8 мм.

Раніше портал "Коментарі" писав про те, що вчені дослідили чорнобильських собак.

Також "Коментарі" повідомляли про Китай різко критикує США за передачу атомних підводних човнів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини