Головна Новини Суспільство Війна з Росією Французькі аналітики підрахували скільки в Росії залишиться танків до 2024 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Французькі аналітики підрахували скільки в Росії залишиться танків до 2024 року

Аналітики Інститут стійкості провели дослідження кількості російських танків на момент початку 2024 року.

5 вересня 2023, 16:50 comments1711
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Аналітики з Institute Action Resilience (IAR) опублікували дослідження в якому розглянули три сценарії, в залежності від яких Росія матиме від 250 до 1500 танків у своєму арсеналі до початку 2024 року.

Французькі аналітики підрахували скільки в Росії залишиться танків до 2024 року

Російські танки. Фото з відкритих джерел

Дослідження IAR базуються на супутникових знімках, згідно з якими у Росії може бути близько 3 тисяч танків усіх типів включно з такими, як Т-55, Т-62, Т-72, Т-80 та інші. Аналітики взяли до уваги заяви РФ, що вони здатні виготовляти та ремонтувати близько 800 танків на рік. Однак у IAR зробили корекцію, адже вважають, що Кремль додає сюди усі незначні ремонтні роботи танків, включно з польовими. Аналітики вважають, що росіяни здатні виготовити 10 нових танків, модернізувати — 205, а відновити ще до 200.

Таким чином Institute Action Resilience змоделював три сценарії. Згідно з першим ЗСУ отримає значний прогрес у наступі та збільшить знищення з 2,62 танка до 12 за день. У такому разі Росія на початок 2024 року матиме близько 250 танків, які скрадатимуться з деталей різних танків. За першим сценарієм російські танки перестануть бути важливим фактором у війні в Україні.

За другою моделлю українські сили ліквідовують меншу кількість танків Росії, тому армія РФ матиме до 600 одиниць цієї важкої техніки. Французькі аналітики вважають, що такої кількості буде достатньо для росіян, щоб мати можливість забезпечити бойову готовність лише на важливих напрямках фронту.

За останнім сценарієм ЗСУ не зможуть збільшити кількість знищених танків, що призведе до 1500 танків в арсеналі РФ. IAR пояснює, що це надасть можливості росіянам створити одну боєздатну армію для проведення наступальних дій під спільною координацією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські військові в захваті від нового танка. За їх словами він несе смерть і страх.

Також "Коментарі" писали про європейську країну, яка оголосила, що не відправить F-16 в Україну та назвала причину такого рішення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини