Головна Новини Суспільство Війна з Росією Європейська країна оголосила, що не відправить F-16 в Україну: озвучена причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейська країна оголосила, що не відправить F-16 в Україну: озвучена причина

У Бельгії пояснили, чому не відправлять бойові літаки F-16 до України, які невдовзі має вивести зі своєї армії.

5 вересня 2023, 09:40 comments3301
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Бельгія могла стати наступною країною, яка оголосила б передачу винищувачів F-16 для України, однак генерал Фредерік Гетінк заявив, що літаки не будуть відправленні та назвав причину такого рішення європейської країни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "De Standaard".

Європейська країна оголосила, що не відправить F-16 в Україну: озвучена причина

Винищувач F-16. Фото з відкритих джерел

Бельгійський генерал Фредерік Гетінк стверджує, що винищувачі F-16, які невдовзі будуть виведенні зі служби є не достатньо безпечними.

"Не те, щоб ми не хотіли цього робити. Але не можна надсилати українцям літаки, якими ми не могли б скористатися самі", — розповів Гетінк.

Генерал пояснює, що F-16 налітали так багато годин, що просто зносились. На аргумент, що українці погодились забрати навіть старі літаки, Гетінк відповів, що такі дії виявилися б безвідповідальними з боку Бельгії.

"Це як ліки, термін придатності яких майже закінчився. Ми все ще хочемо відправляти їх до Африки?", — риторично запитав Фредерік Гетінк.

Далі бельгійський генерал додав, що існують небезпеки, наприклад, тріщини у корпусі літака, які можуть загрожувати життю українських пілотів.

"Ніхто не захоче приймати таке політичне рішення. Навіть якщо відомо, що ймовірність того, що літак розіб'ється в найближчі 100 годин польоту, дуже мала, ми просто не можемо цього зробити", — заявив Гетінк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, які країни мають найбільшу кількість винищувачів F-16.

Також "Коментарі" писали про міністра оборони Олексія Резнікова, який назвав дату, коли Україна почне використовувати винищувачі F-16 проти росіян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини