Головна Новини Суспільство Війна з Росією Резніков назвав дату, коли Україна почне використовувати винищувачі F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков назвав дату, коли Україна почне використовувати винищувачі F-16

Міністр оборони вказав, коли Україна отримає західні бойові літаки F-16.

28 серпня 2023, 11:42
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що західні бойові літаки F-16 почнуть використовуватись на території України з весни 2024 року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв'ю Резнікова для німецького видання Bild.

Резніков назвав дату, коли Україна почне використовувати винищувачі F-16

Міністр оборони України Олексій Резніков. Фото з відкритих джерел

Резніков пояснює, що Україна отримає винищувачі F-16 лише після повної підготовки персоналу для обслуговування літаків та пілотів.

"Я б сказав, що це може статися навесні наступного року, тому що ми почали курси підготовки наших пілотів, інженерів і техніків", — розповів Резніков.

Український міністр вказує, що потрібен час на навчання усіх потрібних кадрів, а також врахувати підготовку інфраструктури для західних літаків.

"Це повинно зайняти щонайменше шість місяців, а, може, і трохи більше", — повідомив Олексій Резніков.

Міністр оборони вказує, що Україна повинна "покласти край домінуванню Росії в небі". На його думку, західні винищувачі стануть частиною протиповітряної оборони та додатковим захистом для українських міст від російських атак.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський назвав ризики для України, якщо війна перейде на територію Росії.

Також "Коментарі" писали про українську розвідку, яка з’ясувала, скільки в Росії залишилось ракет. Згідно з оцінкою Головного розвідувального управління Росія має майже 600 ракет, якими найчастіше завдає ударів по території України. Крім того, генерал-майор Вадим Скібіцький вказав, що Росія почала менше обстрілювати Україну ракетами Х-101 через значно меншу кількість цих ракет, які вона планувала виготовити. Головним чином це відбувається через санкції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини