Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії скасували ходу "Безсмертного полку": офіційна причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії скасували ходу "Безсмертного полку": офіційна причина

Хода мала пройти 9 травня

18 квітня 2023, 18:01
Поділіться публікацією:

Традиційні ходи "Безсмертного полку" на 9 травня в Росії цього року не відбудуться з "міркувань безпеки", портрети ветеранів пропонується розміщувати в соцмережах та на автомобілях, заявили організатори. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на DW.

У Росії скасували ходу "Безсмертного полку": офіційна причина

Путін приймає участь у акції "Безсмертного полку"

Організатори цього року відмовилися від його проведення у російських містах, повідомляє у вівторок, 18 квітня, "Інтерфакс" із посиланням на прес-секретаря руху Ольгу Байбулову. За її словами, цього року вирішено "відійти від формату однієї вулиці та однієї площі, а піти ширше".

"Традиційний формат" акції цим буде розширено, а вшановувати пам'ять радянських воїнів, які воювали проти гітлерівської Німеччини у Другій світовій війні, будуть "протягом усього дня", додала Байбулова. У свою чергу співголова Центрального штабу руху "Безсмертний полк Росії", депутат Держдуми Олена Цунаєва уточнила в інтерв'ю РІА "Новости", що рішення "використовувати максимально різні формати" прийнято з причин безпеки. Цунаєва запропонувала охочим розміщувати фотографії своїх родичів-ветеранів у соцмережах, на одязі, автомобілях, а також на сайті руху, пише ТАРС.

Акція "Безсмертний полк", присвячена 9 травня, проводилася в РФ щорічно протягом останніх років. У 2020 та 2021 роках вона пройшла через пандемію в онлайн-форматі, а у 2022 році, вже після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, була проведена у традиційній формі.

У 2023 році також скасовано паради на 9 травня у прикордонних з Україною Курську та Білгороді.

Тим часом Зеленський знову відвідав лінію фронту.

Лукашенко пообіцяв допомогу ватажку "ДНР".

А Росія готується до нового масованого удару.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини