Головна Новини Суспільство Війна з Росією У РФ з'явився новий союзник – країна мала виготовити та передати 40 тисяч ракет
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ з'явився новий союзник – країна мала виготовити та передати 40 тисяч ракет

За інформацією ЗМІ, Єгипет мав намір таємно виготовити та передати РФ 40 тисяч ракет

11 квітня 2023, 07:20 comments3808
Поділіться публікацією:

Як зрозуміло з документів американської розвідки, який днями "злили" у відкритий доступ, президент Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі нещодавно наказав своїм підлеглим виготовити до 40 тисяч ракет для таємного відправлення до РФ. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Washington Post.

У РФ з'явився новий союзник – країна мала виготовити та передати 40 тисяч ракет

Ракети. Фото: із відкритих джерел

Варто зазначити, що Єгипет вважається одним із найближчих союзників США на Близькому Сході та великим отримувачем американської допомоги.

У частині цілком секретного документа, датованого 17 лютого, резюмуються розмови між Сісі та високопоставленими єгипетськими військовими, а також згадуються плани поставок до Росії артилерійських снарядів та пороху.

У документі президент Єгипту доручає чиновникам тримати в секреті виробництво та відвантаження ракет, щоб уникнути проблем із Заходом.

Зазначимо, Пентагон розслідує витік секретних планів НАТО та США щодо підготовки наступу України. Крім того, в мережу "злили" нові секретні документи про Україну, Китай та Близький Схід. Вже виникла реакція на це з боку Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України, а також аналіз російської реакції від американських аналітиків. Про що говорять ці "сливи", загальний галас навколо них, а також реакція сторін? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Росія стереже у передчутті контрнаступу ЗСУ – до чого це може призвести.

Також видання "Коментарі" повідомляло – як іде підготовка до контрнаступу ЗСУ – чому стільки галасу, прогнозів, "зливів".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини