Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Маріуполі кожного другого будинку не існує, на день помирає по 35 осіб, — Бойченко
commentss НОВИНИ Всі новини

У Маріуполі кожного другого будинку не існує, на день помирає по 35 осіб, — Бойченко

Знищені школи, лікарні, дитсадки. Місто без води, світла, тепла. Люди просто вимирають

30 березня 2023, 23:23 comments1523
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська, використовуючи килимові бомбардування, метр за метром знищували Маріуполь Донецької області. 50% житлового фонду міста, тобто кожен другий будинок, вони знищили виключно авіацією. Про це в Телеефірі повідомив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко.

У Маріуполі кожного другого будинку не існує, на день помирає по 35 осіб, — Бойченко

Тимчасово окупований Маріуполь вимирає – окупанти знищують все

“Кожного другого багатоквартирного будинку, 70% лікарень більше не існує. Кожен другий дитячий садок і школа знищені російською авіацією. Відповідно критичну інфраструктуру системно знищували впродовж двох тижнів зі знанням справи, тому що колаборанти, уся фракція ОПЗЖ перейшла на бік РФ, коригувала вогонь, знищувала склади із запасами продовольства. Таким чином знищили критичну інфраструктуру, залишивши місто без води, світла, тепла. І так звана окупаційна російська влада ще не примудрилася відновити все, що називається критично важливою інфраструктурою для життєдіяльності міста”, — заявив він.

За інформацією мера, зараз тимчасово окуповане місто перебуває на резервному водопостачанні, тобто на неякісному питному режимі. Немає повноцінного електропостачання, теплопостачання. Немає лікарень, рівень смертності в Маріуполі перевищує українські показники в 5-7 разів.

“При тому, що місто було півмільйонним, смертність була на рівні 20 осіб на день. Сьогодні ми говоримо про Маріуполь, з якого так і не виїхали з різних причин 120-150 тисяч населення. Смертність на день становить 35 осіб. Там немає можливості приймати швидкі екстрені рішення з інфарктом, інсультом. Люди помирають сьогодні від безрукості, бездіяльності російської окупаційної влади”, — сказав Бойченко.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що російські загарбники почали зміцнюватися вздовж траси Маріуполь – Донецьк у районі с. гранітний. Ворог посилено риє окопи, очікуючи, що ЗСУ будь-якої миті може піти в контратаку саме в цьому напрямку.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що останнім часом Росія почала частіше завдавати удари авіаційними керованими бомбами по території України, зокрема по фронтових регіонах.

Читайте також на сайті "Коментарі" – як зупинити рашистське "криваве доміно".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини