Головна Новини Суспільство Війна з Росією У лікарню тільки з дозволу воєнкома: влада відхрещується від скандального рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

У лікарню тільки з дозволу воєнкома: влада відхрещується від скандального рішення

Соціальні мережі "вибухнули" через нібито ухвалене в Івано-Франківську рішення про обмеження на госпіталізацію

22 червня 2023, 20:37
Поділіться публікацією:

На Івано-Франківщині спростували інформацію про заборону на госпіталізацію військовозобов'язаних громадян без рішення військкомату. Про це повідомляють "Коментарі".

У лікарню тільки з дозволу воєнкома: влада відхрещується від скандального рішення

У військових з'явились питання до лікарів

За словами чиновників, Рада оборони обговорювала таке питання, щоб військовозобов'язані чоловіки не могли знайти "лазівки", уникнувши попадання на фронт, але рішення не було ухвалено.

"Зараз жодних заборон на госпіталізацію немає", — повідомив заступник голови Івано-Франківської ОВА Віталій Ільчишин.

При цьому питання продовжує обговорюватися з медустановами, юристами, "щоб ухвалити рішення, яке не порушуватиме конституційних прав і водночас допоможе ТЦК", повідомив в.о. начальника департаменту охорони здоров'я ОДА Володимира Дзембака.

Нагадаємо, що напередодні соцмережі вибухнули обговоренням нібито ухваленого івано-франківською владою рішення про заборону на планову госпіталізацію військовозобов'язаних в області без дозволу ТЦК. Як зазначали обурені користувачі соцмереж, це рішення є грубим порушенням конституції України, яка гарантує громадянам медичну допомогу.

"По-перше, на Раді оборони області справді розглядалося таке питання, підставою для якого був лист від ТЦК із відповідним запитом. Проте Рада оборони не приймала рішення про заборону на госпіталізацію. Було лише доручено опрацювати та підготувати своє рішення департаменту охорони здоровʼя про заборону або ні. Наразі ніяких заборон на госпіталізацію немає. Івано-Франківська ОВА працює у рамках чинного законодавства і не порушить прав людини, адже кожен має право на якісну медичну допомогу згідно Конституції. Погоджуюся, що цей пункт, викладений на Раді оборони не конкретизований, що і викликало двояке трактування серед громадськості. Всім мешканцям і гостям Прикарпаття зараз надають допомогу, як і зазвичай", — виправдовується Віталій Ільчишин.

Як він пояснив, є здорові військовозобов'язані, які отримали повістки та звертаються до лікарень із "минулими хворобами" і знаходять лазівки, щоб не йти на фронт. Це, на його думку, стало підставою для такого запиту від територіального центру комплектування.

Тим часом, російська армія намагається відновити наступ на сході.

МОЗ розповіло, що робити у разі радіаційної аварії.

А Ілон Маск кинув виклик Цукербергу на бій у клітці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини