Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Кремлі відхрестилися від пропозиції підірвати ядерну бомбу над Сибіром
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відхрестилися від пропозиції підірвати ядерну бомбу над Сибіром

Російська пропагандистка запропонувала підірвати ядерну бомбу над російським Сибіром, щоб вивести з ладу електроніку планети

3 жовтня 2023, 20:13
Поділіться публікацією:

Слова російської пропагандистки Маргарити Симоньян про "термоядерний вибух" в атмосфері російського Сибіру не відображають офіційної позиції Росії. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков.

У Кремлі відхрестилися від пропозиції підірвати ядерну бомбу над Сибіром

Дмитро Пєсков

"Ми не виходили з режиму відмови від ядерних випробувань. Симоньян не працює в офіційних органах, тому її слова не відображають офіційну позицію РФ", — наголосив Дмитро Пєсков.

Раніше Симоньян заявила, що в рамках великої війни із Заходом Росія не слідуватиме пораді одіозного Жириновського, який пропонував "довбанути по Вашингтону". Натомість можуть підірвати бомбу у верхніх шарах атмосфери над Сибіром, щоб вивести з ладу всю електроніку планети. За припущенням пропагандистки, таким чином людство повернеться на початок 90-х 20 століття, коли була дротова телефонія та "чудово жили". При цьому вона переконана, що ядерної зими та тяжких наслідків радіоактивного випромінювання вдасться уникнути.

Нагадаємо, що договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань було прийнято 50-ю сесією Генеральної Асамблеї ООН 10 вересня 1996 року та відкрито для підписання 24 вересня 1996 року. Цей договір розширює до безумовних рамок обмежений режим заборони випробувань ядерної зброї, запроваджений Договором про заборону випробувань ядерної зброї в атмосфері, космічному просторі та під водою 1963 року.

Договір складається з преамбули, 17 статей, двох Додатків та Протоколу. Відповідно до статті I Договору: кожна держава-учасниця зобов'язується не здійснювати будь-який випробувальний вибух ядерної зброї та будь-який інший ядерний вибух, а також заборонити та запобігати будь-якому такому ядерному вибуху в будь-якому місці, що знаходиться під його юрисдикцією або контролем. Кожна держава-учасниця зобов'язується далі утримуватися від спонукання, заохочення або будь-якої участі у проведенні будь-якого випробувального вибуху ядерної зброї та будь-якого іншого ядерного вибуху.

Наразі Договір підписали 183 держави, у тому числі 41 держава з 44, необхідних для набрання чинності договором, — не підписали лише "молоді" ядерні держави Індія, Пакистан, КНДР.

Тим часом, у Росії озвучили сценарій атаки на США.

У Росії хочуть відмовитися від символів "СВО": причина.

А в трендах українського YouTube лідирує російський серіал.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини