Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію на Донбасі

Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах оточення Сил оборони в районі Лисичанська.

27 червня 2022, 18:53
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У Генеральному штабі Збройних сил України розповіли про оперативну обстановку на Донецькому напрямку станом на вечір 27 червня. Про це повідомляється на офіційній сторінці Генштабу ЗСУ у соціальній мережі Facebook.

У Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію на Донбасі

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Генштаб, на Донецькому напрямку ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах оточення Сил оборони в районі міста Лисичанськ, намагається блокувати місто з півдня та південного заходу. Вживає заходів щодо поповнення втрат особового складу, озброєння та військової техніки.

На Лисичанському напрямку "Ворог вів наступ у напрямку Вовчоярівка — Верхньокам'янка, має частковий успіх, закріплюється на південь від Лисичанського нафтопереробного заводу. Для відволікання зусиль наших військ, вів наступ на напрямі Підлісне — Лисичанськ, успіху не мав, відійшов", — Генеральний штаб ЗСУ.

Крім того стало відомо, що на Бахмутському напрямку українські воїни успішно припинили ворожу спробу розвідки боєм у районі Берестового та наступ у напрямку Мідна Руда – Клинове. В обох випадках окупанти відійшли.

"Ворог має частковий успіх на напрямку Роти — Вершина, намагається закріпитися на перехресті автотраси Е-40", — Генштаб.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що   кінець війни та важливі прохання: про що говорить звернення Зеленського до лідерів G7. Володимир Зеленський під час онлайн-участі у саміті лідерів "Групи семи" окреслив основні напрямки взаємодії України та G7.

Читайте також про те, що Зеленський розповів, скільки людей перебувало у ТРЦ , яким окупанти завдали ракетного удару (ВІДЕО). Об'єкт не представляв жодної стратегічної цінності і не загрожував російській армії. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Сайт "Коментарі" інформував про те, що вивезення українського зерна – Туреччина говорить про прогрес: чи це так – коли Україна розмінує свої порти. Пропозиція Москви щодо розблокування українських портів та відновлення експорту зерна неприйнятна для України. Київ вимагає гарантій безпеки, а Туреччина намагається відігравати роль "доброго поліцейського". Детально про це ви можете прочитати на нашому сайті.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що в Україні на кордоні з ЄС знову величезні черги : із чим це пов'язано (ФОТО). За кілька днів за розмитнення "євроблях" доведеться платити, от автомобілісти і намагаються встигнути.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини