Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Генштабі ЗСУ порахували отримане озброєння від союзників і назвали потреби
commentss НОВИНИ Всі новини

У Генштабі ЗСУ порахували отримане озброєння від союзників і назвали потреби

Збройні Сили України отримали від міжнародних партнерів впродовж минулого року 117 575 одиниць сучасного озброєння і засобів ураження

15 березня 2023, 18:18
Поділіться публікацією:

Українські військові надзвичайно швидко опановують нову зброю, результативно та винахідливо використовують її на полі бою. Це своєю чергою спонукає міжнародних партнерів переглядати свої позиції стосовно надання Україні ще більш сучасних та технологічних видів озброєння, пишуть "Коментарі".

У Генштабі ЗСУ порахували отримане озброєння від союзників і назвали потреби

ЗСУ отримали від міжнародних партерів майже 118 тисяч одиниць засобів ураження

За даними Мілітарі Медіа Центру, торік Сили оборони отримали від міжнародних партнерів 117 575 одиниць різноманітного сучасного озброєння і засобів ураження.

Завдяки постачанням західного озброєння Україна здатна швидше та ефективніше звільняти території, тимчасово окуповані військами РФ.

Що Україна нагально потребує для перемоги на полі бою зараз? Через високу інтенсивність бойових дій, а також для захисту та звільнення окупованих РФ територій, ЗСУ потребують постачання як оборонного, так і наступального озброєння від міжнародних партнерів. Найбільш необхідні види озброєння включають:

ракети до HIMARS;

ракети до MARS;

155 мм снаряди;

120 мм міни;

ракети до систем ППО;

ракети до систем ПТРК (протитанкові ракетні комплекси);

авіаційні засоби ураження;

баражуючі боєприпаси (дрони-камікадзе),

танкові снаряди 105 та 125 мм.

Західні зразки озброєння демонструють більшу ефективність на полі бою, ніж радянські аналоги, що стоять на озброєнні армії РФ, завдяки кращим технічним характеристикам. Це дозволяє українським військовим витрачати менше боєприпасів і при цьому досягати усіх поставлених задач з меншим ризиком для життя.

"Коментарі" також писали про те, що українським силам оборони для початку контрнаступальної операції необхідні насамперед важка техніка і підготовлені резерви. А також сприятлива погода, щоби танки і бронемашини могли безперешкодно пересуватися.

Як повідомляв портал "Коментарі", отримання Україною винищувачів прискорить процес звільнення тимчасово загарбаних Росією територій. Адже передача Україні літаків західними країнами може покращити наступальні можливості наших захисників, але на питання про запланований контрнаступ це не впливає.

Читайте також на порталі "Коментарі" — за яким принципом союзники надають чи не надають Україні озброєння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини