Головна Новини Суспільство Війна з Росією Резніков назвав три фактори для вдалого наступу
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков назвав три фактори для вдалого наступу

Передача Україні літаків західними країнами може покращити наступальні можливості наших захисників, але на питання про запланований контрнаступ це не впливає

14 березня 2023, 23:49
Поділіться публікацією:

Для вдалого наступу українська армія має дотримуватися трьох факторів. Про це сказав Міністр оборони України Олексій Рєзніков, пишуть "Коментарі".

Резніков назвав три фактори для вдалого наступу

головні фактори для успішного контрнаступу

"Три головні фактори для успішного контрнаступу такі: перевести ворога у захист, позбавити його домінування в повітрі та зруйнувати логістичні ланцюги росіян", — конкретизував міністр.

Таку думку озвучив очільник Міноборони Олексій Рєзніков сьогодні під час спільного брифінгу з Міністром оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен в Медіацентрі Україна-Одеса. Він також зазначив, що отримання Україною винищувачів прискорить процес звільнення тимчасово загарбаних Росією територій. Адже передача Україні літаків західними країнами може покращити наступальні можливості наших захисників, але на питання про запланований контрнаступ це не впливає.

"Авіаційна платформа потрібна нам як посилення нашої протиповітряної оборони. Недостатньо систем Patriot, NASAMS, Crotale і так далі. Тому в першу чергу ми боремося на дипломатичному фронті, переконуючи партнерів, що потрібно ухвалити рішення про основний бойовий літак як елемент захисту в першу чергу", — заявив Резніков.

Глава МОУ підкреслив, що винищувачі потрібні Україні насамперед для покращення й посилення протиповітряної оборони.

Нідерланди ж активно допомагають Україні зброєю з перших днів повномасштабної війни. У тому числі морська держава надала легендарні "Гарпуни", частково завдяки яким звільнили острів Зміїний.

"Ми готові надати два мінних тральщика, їх можна буде застосувати вже у 2025 році. У другій половині 2023 ми почнемо навчання українських військових, щоб вони могли опанувати ці судна", – розповіла міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

"Коментарі" також писали про те, що колективний Захід все ще має політичні суперечки щодо війни в Україні, не дозволяючи їй бити по військових аеродромах РФ американським озброєнням. Водночас західні партнери допомагають Україні розробляти план контрнаступу.

Як повідомляв портал "Коментарі", ситуація з боєприпасами, які необхідні Україні для протистояння російській окупаційній армії, буде нормалізована, тому що їхнє виробництво активно розвивається.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як проводять вишкіл українських штурмовиків (ВІДЕО).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини