Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи вистачить «Богам війни» боєприпасів для контрнаступу
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вистачить «Богам війни» боєприпасів для контрнаступу

Фактично усі країни кратно збільшують виробництво боєприпасів, не лише Україна

9 березня 2023, 16:56
Поділіться публікацією:

Ситуація з боєприпасами, які необхідні Україні для протистояння російській окупаційній армії, буде нормалізована, тому що їхнє виробництво активно розвивається. Таку думку в Телеефірі висловив головний редактор Defense Express Олег Катков.

Чи вистачить «Богам війни» боєприпасів для контрнаступу

Ситуація з артилерійськими боєприпасами

“Укроборонпром” уже повідомив про те, що є виробництво артилерійських боєприпасів, зокрема, наприклад, мінометних мін. І це відбувається, звичайно, в кооперації з європейськими партнерами”, — сказав він.

Катков нагадав, що в Україні довго обговорювалося питання виробництва боєприпасів, а завод ніяк не могли побудувати.

“І ось зараз така ситуація, що всі подібні суперечки вже не мають право на життя. Тому різко почалося створення боєприпасних підприємств. Зрозуміло, що все це потрібно тримати в максимальному секреті. Можливо, йдеться про те, що справді їхні реальні виробничі потужності знаходяться за межами України. Водночас процес пішов. І справді, зараз із боєприпасами, найімовірніше, ситуація буде нормалізована, і далі вона виходитиме в плюс”, — сказав експерт.

Він підкреслив, що зараз усі країни світу кратно збільшують виробництво боєприпасів. Цей процес пов’язаний з тим, що держави бачать роль артилерії в сучасній війні.

“Артилерія відійшла за останні 20-30 років у країнах НАТО на другорозрядні, третьорозрядні ролі. Мовляв, усе буде виконувати авіація. Водночас війна в Україні продемонструвала, що артилерію списали рано, і тому зараз артилерія повертає свої позиції. Буде збільшуватися в державах НАТО кількість артилерійських систем, а відповідно до цього буде збільшуватися і виробництво снарядів, що вже і відбувається”, — сказав Катков.

Він нагадав, що від Євросоюзу Україна отримає мільярд євро на боєприпаси. Крім того, в ЄС змінюється концепція закупівлі боєприпасів.

“Цим займатиметься єдине європейське державне оборонне агентство, яке і буде закуповувати для всього Євросоюзу боєприпаси. І це означатиме довгострокові постачання великих партій. І це означає для виробників, що у них будуть постійні замовлення, тобто вони можуть розширювати виробництво”, — пояснив Катков.

"Коментарі" також писали про те, що Державний концерн "Укроборонпром" та одна з країн-членів Північноатлантичного альянсу почали спільно виробляти міни калібру 120 мм.

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше "Укроборонпром" розпочав за кордоном серійне виробництво 82-мм мінометних пострілів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо в скільки мільйонів обійшлася рашистам тривожна ніч українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxxxx

9 березня 2023, 18:41

Секс без обязательств: без денег, все анонимно, реальные девки с реальными фото, без шлюx и кидал. Здесь девки сами хотят и первые пишут, я уже не первую снимаю здесь ----- https://min.lc/vix


Новини