Головна Новини Суспільство Війна з Росією Удосконалені осколкові міни почав випускати Укроборонпром за кордоном
commentss НОВИНИ Всі новини

Удосконалені осколкові міни почав випускати Укроборонпром за кордоном

Артилерійська осколкова міна 82-мм призначена для ураження живої сили ворога з міномета на відстані до 4500 метрів

11 січня 2023, 18:03
Поділіться публікацією:

Державний концерн "Укроборонпром" налагодив серійне виробництво 82-мм мінометних пострілів за кордоном, на потужностях однієї з країн-членів НАТО, пишуть "Коментарі" за інформацією пресслужби держпідприємства.

Удосконалені осколкові міни почав випускати Укроборонпром за кордоном

Укроборонпром розгорнув серійне виробництво 82-мм осколкових мін за кордоном

Визначальною особливістю удосконаленою Укроборонпромом міни є її покращення за штатну. Кількість смертоносних осколків, зафіксованих під час випробувань на щитах мішеней та на майданчику мішеневої обстановки, у 2-2,5 раза більша, ніж має стандартна штатна міна. Розміри та форма осколків також кращі за штатні.

Так, згідно зі стандартом, під час розриву штатної міни кількість осколків, які мають уразити ціль на відстані 5 метрів, повинна сягати 198 од., на відстані 10 метрів  – 70 од, а на відстані 15 метрів – 41 од. У боєприпасу, вдосконаленого фахівцями підприємств Укроборонпрому, це — 460, 140 та 69 осколків відповідно.

Артилерійська осколкова міна 82-мм призначена для ураження живої сили ворога з міномета на відстані до 4500 метрів.

Наприкінці минулого року в Український фонд стартапів долучився до протимінної програми Укроборонпрому і презентували експертам – фахівцям Концерну, представникам Генштабу ЗСУ та Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки Збройних сил України – низку інноваційних ідей з гуманітарного розмінування. У пропозиціях йшлося про повітряні та наземні дрони, які виявляють, ідентифікують і знешкоджують вибухівку, міношукач, який керується зі смартфону, тощо. Автори інновацій удосконалюють свої розробки, і вже незабаром презентують свої розробки на галузевому форумі за участі Міністерства оборони України, ДСНС, компаній-операторів протимінної діяльності, зокрема іноземних, інвесторів та експертів.

Як писали раніше "Коментарі", українці розробили аналог американського шолома для спецпризначенців й уже запустили в виробництво захисту, який використовують найчастіше військовослужбовці Сил спеціального призначення, а також мінометники та артилеристи. З квітня 2022 року відправили на передову понад 800 таких шоломів. Паралельно розробники працюють над обвісами для автоматичної зброї та бронежилетів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — 13 держав підписали спільну заяву про модернізацію української ППО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини