Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українці розробили аналог американського шолома для спецпризначенців
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці розробили аналог американського шолома для спецпризначенців

Уже запустили в виробництво аналог американського шолома FAST Ballistic High Cut, який використовують найчастіше військовослужбовці Сил спеціального призначення, а також мінометники та артилеристи

5 січня 2023, 17:51 comments1020
Поділіться публікацією:

Особливі "безвухі" шоломи, які є аналогами американським, запустили у виробництво четверо розробників, пишуть "Коментарі" з посиланням на АрміяInform.

Українці розробили аналог американського шолома для спецпризначенців

На фронт відправили вже 800 шоломів

За словами одного з ініціаторів ноу-хау Дмитро Столярчук розповідає, що з початком повномасштабного вторгнення Росії, їм доводиться працювати фактично без вихідних, аби якомога швидше забезпечити замовлення військовослужбовців на фронті.

и вже запустили у виробництво ці "безвухі" шоломи – прототип FAST Ballistic High Cut, який використовують найчастіше військовослужбовці Сил спеціального призначення, а також мінометники та артилеристи. Маємо і його та загальновійськовий варіант, - говорить Дмитро. - Ідейним розробником є наш керівник Андрій, який з перших днів війни захищає Україну від російських окупантів у складі одного з підрозділів Сил спеціальних операцій (ССО). Саме він генерує ідеї, як краще модернізувати шоломи, що потрібно додати, що змінити. Він - мегамозок нашого колективу, а ми - руки, якими він працює".

Хлопці також модернізують новітній український шолом TOR-D, ставлять свою запатентовану підвісну систему, свої подушечку та кавери власного виробництва. А металевий обвіс - авторська розробка хлопців, саме завдяки їй вони з часто впізнають свої шоломи на фото чи відео з передових позицій. Три шоломи, які вони модернізували, має у своєму "арсеналі" навіть Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний.

Новітні шоломи рятували вже не раз життя українських захисників. У 90 % випадках шоломи захищають саме від уламків. Але були й випадки, коли влучало з автомата й кулемета, і захист витримав, лише залишились вм’ятини.

З квітня 2022 року умільці відправили на передову понад 800 шоломів. Паралельно розробники працюють над обвісами для автоматичної зброї та бронежилетів. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — 13 держав підписали спільну заяву про модернізацію української ППО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини