Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чого чекають ЗСУ, не починаючи контрнаступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого чекають ЗСУ, не починаючи контрнаступ

Ключові фактори, які б забезпечили успішні бойові дії з визволення українських земель, назвав експерт

15 березня 2023, 16:46 comments2936
Поділіться публікацією:

Українським силам оборони для початку контрнаступальної операції необхідні насамперед важка техніка і підготовлені резерви. А також сприятлива погода, щоби танки і бронемашини могли безперешкодно пересуватися різними типами пересіченої місцевості. Про це заявив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в Телеефірі, пишуть "Коментарі".

Чого чекають ЗСУ, не починаючи контрнаступ

“Для того, щоб почався контрнаступ, необхідно, аби реалізувалися кілька складових. Перша — наявність техніки і підготовлених резервів, які зараз активно готуються на полігонах країн НАТО”, — каже експерт.

Він нагадав, що досить активно і постійно збільшується кількість українських військовослужбовців, яких відправляють на підготовку на полігони країн НАТО.

“Вони вже проходять навчання, підготовку на техніці, яка має з цими підрозділами потім приїхати до України. Я маю на увазі і танки “Леопард”, і німецькі БМП “Мардер”, і бойові машини “Бредлі”, “Страйкер” та інші типи озброєнь. Їхні поставки були анонсовані партнерами України”, — доповнив Мусієнко. 

Другий момент, каже дослідник, це резерви, які мають бути готові безпосередньо до ведення контрнаступальних дій. Їхня підготовка також ведеться.

“Третє — це відповідна погода для того, щоб важка техніка могла пересуватися вільно різними типами пересіченої місцевості. І наступний фактор — це планування. Те, що зараз активно відбувається. Наші ж сили зараз реалізують завдання зі стримування наступу російських військ на Сході України”, — резюмував Мусієнко.

"Коментарі" також писали про те, що отримання Україною винищувачів прискорить процес звільнення тимчасово загарбаних Росією територій. Адже передача Україні літаків західними країнами може покращити наступальні можливості наших захисників, але на питання про запланований контрнаступ це не впливає.

Як повідомляв портал "Коментарі", західні партнери допомагають Україні розробляти план контрнаступу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як проводять вишкіл українських штурмовиків (ВІДЕО).

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини