Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Чехії викликали російського посла: яке повідомлення він передасть у Москву
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чехії викликали російського посла: яке повідомлення він передасть у Москву

Ян Ліпавський розповів про повідомлення, яке має передати російський посол в Кремль.

10 липня 2024, 16:02
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що викликав російського посла, якому дав доручення передати повідомлення у Кремль. За словами Ліпавського, воно стосується ракетного удару Росії по дитячій лікарні в Україні.

У Чехії викликали російського посла: яке повідомлення він передасть у Москву

Очільник МЗС Чехії Ян Ліпавський. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС Чехії Ян Ліпавський відреагував на російський ракетний удар по дитячій лікарні "Охматдит" в Києві та оголосив про повідомлення для російського посла. За словами Ліпавського, посол РФ має передати у Москву, що люди, які атакують дітей – це сміття.

"Я вирішив викликати російського посла до МЗС Чехії. Вбивці, які нападають на дітей у лікарні – це сміття людства. Нехай перекаже це у Москву", — написав Ліпавський на платформі X.

Крім того, чеські активісти відреагували на чергову російську агресію та облили посольство РФ в Празі штучною кров'ю, яка б символізувала убитих.

8 липня Росія здійснила масований ракетний обстріл України. Російські ракети влучили у цивільну інфраструктуру, зокрема в житлові будинки та медичні установи — дитяча лікарня "Охматдит" та приватна клініка "Адоніс". 

Після завершення рятувальних робіт у ДСНС повідомили, що в Києві загинуло 33 людини, зокрема п’ятеро дітей. Загалом від атак постраждало понад 120 людей, а рятувальники змогли врятувати 11 осіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дитячий психіатр пояснив, яку мету переслідує Росія ударами по дитячій лікарні на війні в Україні. За його словами, Путін такими діями хоче змусити українців залишати рідну країну, а також завдати якомога більших психологічних травм населенню України.

Також "Коментарі" писали про те, що у США назвали відповідальних за ракетний удар Росії по дитячій лікарні у Києві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини