Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США назвали, хто відповідальний за ракетний удар по "Охматдиту"
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали, хто відповідальний за ракетний удар по "Охматдиту"

Повірена у справах США при ОБСЄ Кетрін Брукер заявила, що виключно Росія відповідальна за ракетний удар по дитячій лікарні в Києві.

10 липня 2024, 08:25
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У США засуджують російський ракетний удар по дитячій лікарні "Охматдит" в Києві та вважають, що уся відповідальність за воєнний злочин виключно лежить на Росії. Про це заявила повірена у справах США при ОБСЄ Кетрін Брукер.

У США назвали, хто відповідальний за ракетний удар по "Охматдиту"

Наслідки ракетного удару в Києві. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє "Укрінформ", під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ щодо ракетної атаки Росії на Україну 8 липня виступила повірена у справах США Кетрін Брукер. Представниця США зазначила, що відповідальність за удар по дитячій лікарні лежить на Росії.

"Ми найрішучішим чином засуджуємо цей напад і покладаємо відповідальність за нього виключно на Росію", — сказала Брукер.

Кетрін Брукер наголосила, що у Кремлі виявляють зневагу до життя людей, тому закликала про збільшення допомоги від партнерів, щоб допомогти Україні захиститись від російської агресії.

"Протягом своєї жорстокої агресивної війни Росія демонструє повну зневагу до людського життя. Цього тижня лідери НАТО оголосять про значну подальшу підтримку України, в тому числі щодо посилення української протиповітряної оборони. Останній напад Росії підкреслює важливість підтримки здатності України до самозахисту", — додала повірена у справах США при ОБСЄ.

Під час російського масованого ракетного обстрілу 8 липня загинуло щонайменше 42 людини, ще 190 отримали поранення різного ступеня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дитячий психіатр розповів, чому Росія завдала ракетного удару по дитячій лікарні в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що чеський прем'єр-міністр відреагував на російський ракетний удар по "Охматдиту" та пояснив, чого насправді хоче російський диктатор Володимир Путін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини