Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці розповіли, чи готова РФ до ударів узимку по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці розповіли, чи готова РФ до ударів узимку по Україні

Росія накопичила запаси крилатих ракет для ударів взимку по Україні, впевнені у Міноборони Великобританії.

21 листопада 2023, 12:30
Поділіться публікацією:

Країна-агресор вже нагромадила значні запаси крилатих ракет напередодні зими для атак на енергоінфраструктуру України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті британської розвідки.

У британській розвідці розповіли, чи готова РФ до ударів узимку по Україні

Ракетний удар. Фото з відкритих джерел

У Міноборони Великобританії зазначають, що в період з 18 по 19 листопада 2023 року Росія запустила близько 50 БПЛА "Шахед", переважно у напрямку Києва. Вони були запущені хвилеподібно з Курська та з Краснодара.

Однією з цілей Росії, ймовірно, було послабити українську протиповітряну оборону, щоб сформувати поле бою напередодні будь-якої скоординованої зимової кампанії щодо ударів по енергетичній інфраструктурі України.

Росія вже майже два місяці утримується від запуску своїх головних крилатих ракет повітряного базування зі свого парку важких бомбардувальників, що ймовірно дозволило їй накопичити значні запаси цієї зброї, зазначили в МО Британії.

У британській розвідці вважають, що російські війська з високою ймовірністю застосують ці ракети, якщо повторить торішню спробу знищити критично важливу національну інфраструктуру України, вважають у британському відомстві.                                                                                        

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи може Росія змінити думку Заходу про війну в Україні: про що говорять нові заяви Путіна.

Також видання "Коментарі" повідомляло – що не вдалося ЗСУ під час контрнаступу: який сигнал ми отримали від американських еліт.

Раніше "Коментарі" писали – як Україна підготувалася до ударів по енергосистемі: чого поки що чекає Росія.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини