Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Байдена розкрили зобов'язання України щодо застосування касетних боєприпасів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена розкрили зобов'язання України щодо застосування касетних боєприпасів

ЗСУ не використовуватимуть касетні боєприпаси на території Росії чи населених пунктах

10 липня 2023, 11:50 comments1285
Поділіться публікацією:

Україна в письмовій формі запевнила США, що не використовуватиме касетні боєприпаси на території Росії чи в населених пунктах. Як передає портал "Коментарі", про це заявив радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван, пише "Голос Америки".

У Байдена розкрили зобов'язання України щодо застосування касетних боєприпасів

Джейк Салліван. Фото: з відкритих джерел

Цю заяву було зроблено на фоні занепокоєння, яке висловили деякі законодавці-демократи у зв'язку з рішенням адміністрації президента Джо Байдена про постачання Києву касетних боєприпасів.

Зазначимо, що Україна в рамках нового пакету військової допомоги від Вашингтона отримає касетні боєприпаси та інше озброєння. В Україні активно розгортається контрнаступ українських військ, але ЗСУ відчувають нестачу боєприпасів.                                                

Читайте також на порталі "Коментарі" — останнім часом багато уваги прикуто до поставки касетних боєприпасів Україні. У Пентагоні вже заявили, що США вирішили поставити ці боєприпаси Україні, бо треба прискорювати контрнаступ ЗСУ. Чи справді ці боєприпаси можуть прискорити темпи українського контрнаступу? Як справи з військовою технікою та боєприпасами у росіян? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.     

Також видання "Коментарі" повідомляло – міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що Україна заявляє п'ять головних принципів, яких вона дотримуватиметься у разі застосування касетних боєприпасів, про передачу яких напередодні повідомили США.

Раніше "Коментарі" писали – як відбувається контрнаступ ЗСУ: у США вказали на важливий нюанс.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини