Головна Новини Суспільство Війна з Росією Суд арештував активи дружини Медведчука: що їй належало
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд арештував активи дружини Медведчука: що їй належало

Через офшорні компанії вона володіла часткою в металургійному підприємстві

24 березня 2023, 12:22
Поділіться публікацією:

Суд арештував чергові активи Оксани Марченко, яка підозрюється у фінансуванні російських окупаційних угруповань. Загальна вартість активів становить більше ніж 440 млн грн. Рішення суду стосується 6,8% акцій ПАТ "Електрометалургійний завод "Дніпроспецсталь" ім. А.М. Кузьміна" в Запоріжжі, якими Марченко володіє через три офшорні компанії. Суд прийняв рішення на матеріалами зібранами СБУ. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на пресслужбу Служби безпеки.

Суд арештував активи дружини Медведчука: що їй належало

Оксана Марченко була відомою телеведучою

"Арешт активів убезпечить їх від перереєстрації на підставних осіб і в подальшому дозволить передати на користь нашої держави", — повідомляє спецслужба.

Стратегічно важливе підприємство спеціалізується на промисловому виробництві майже тисячі видів сталі та металовиробів.

Нагадаємо, що наприкінці лютого цього року за матеріалами СБУ було арештовано майно дружини Медведчука на понад 5,6 млрд грн.

Слідчі Служби безпеки вже повідомили фігурантці про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Нагадаємо, що Медведчук пов'язаний родинними зв'язками з Путіним — є його кумом. Тривалий час він представляв в Україні інтереси Кремля. Після початку масштабного вторгнення РФ до України переховувався на Західній Україні, де був арештований українськими правоохоронцями. Згодом, був обміняний Росії на українських захисників. Наразі, в Росії намагається стати центром підривної антиукраїнської діяльності для усіх колаборантів, працюючих на користь Росії проти української державності.

Тим часом, експерти розповіли, чи справді вже є наступник Путіна. Також стало відомо, що сталося з настроями українців і над чим варто задуматися владі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини