Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо скільки, яких ракет і звідки Росія випустила вранці по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо скільки, яких ракет і звідки Росія випустила вранці по Україні

Під час сьогоднішнього масованого ракетного удару по Україні Росія здійснила 55 пусків ракет повітряного та морського базування

26 січня 2023, 16:14
Поділіться публікацією:

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, що армія держави-терористки запускала ракети Х-101, Х-555, Х-47 "Кинджал", "Калібр", Х-59 із літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря, пишуть "Коментарі". Всього зранку Росія здійснила 55 пусків ракет по Україні, 47 ракет знищили ЗСУ.

Стало відомо скільки, яких ракет і звідки Росія випустила вранці по Україні

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний

"Силами і засобами протиповітряної оборони Збройних сил України знищено 47 крилатих ракет, 20 з них в районі столиці. Крім того, три з чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 не досягли своїх цілей. Мета росіян залишається незмінною – психологічний тиск на українців та руйнування критичної інфраструктури. Але нас не зламати", – сказав Залужний.

Принагідно, Головнокомандувач ЗСУ подякував військовослужбовцям, "які тримають небо над Україною".

За даними Київської міської військової адміністрації, у небі над столицею було зафіксовано понад 20 ракет і всі вони були збиті. Під час атаки один мирний житель загинув та ще двоє отримали поранення. В наслідок ракетних ударів по столиці України двоє людей отримали поранення, а один чоловік загинув. Окрім Києва,  протиповітряна оборона працювала в Одесі, Вінниці, Харкові, Житомирі та інших містах України. 

Аналітики зазначають, що так Росія реагує та намагається залякати український народ, через рішення союзників надати танки для боротьби проти російської агресії. На такі дії відреагувала амбасадорка США в Україні Бріджит Брінк, яка засудила такі дії Російської Федерації та назвала це стратегічним провалом президента Путіна.

Як писали "Коментарі", по всій Україні сьогодні було оголошено повітряну тривогу – після чого в небі над Україною з'явилися ракети. Читайте також на порталі "Коментарі" — нічна атака "шахедів" на Україну: у ЗСУ розповіли, скільки вразили цілі.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини