Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки Україна втратила техніки за час війни.
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки Україна втратила техніки за час війни.

Збройні сили України під час активних бойових дій втрачають 30-50% військової техніки

18 червня 2022, 15:35
Поділіться публікацією:

В Україні продовжується 115-й день війни з Російською Федерацією. За цей час країна-агресор втратила безліч техніки, та й наша сторона за три місяці втратила близько половини свого озброєння. Про це розповів генерал Сухопутних військ Володимира Карпенка в інтерв'ю газеті National Defense Magazine.

Стало відомо, скільки Україна втратила техніки за час війни.

Війна в Україні (фото з відкритих джерел)

За його словами, наші військові потребують техніки і якнайшвидше, тому що з її допомогою можливе ефективне протистояння окупантам по всій лінії фронту. Захід допомагає нашій державі, але постачання озброєння поки що замало.

Карпенко зазначив, що у різні моменти кількість "технічних" втрат української армії становить від 30 до 50% від загальної кількості.

"Втрачено приблизно 1300 бойових машин піхоти, 400 танків, 700 артилерійських систем", — наголосив генерал під час розмови з журналістами.

Відомо, що техніку, яку постачають нам країни ЄС, покривають лише 10-15% від загальних потреб Збройних сил України на фронті. Зараз наші захисники дуже потребують бронетехніки, систем ППО, реактивних систем залпового вогню та артилерії.

Нагадаємо, що радник глави Офісу президента Олексій Арестович підрахував, що з початку війни Україна втратила близько 10 тисяч захисників. Він також зазначив, що на початку повномасштабного вторгнення гинули 100 військових на добу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що за перші три місяці війни в Україні кількість загиблих у Росії, ймовірно, така сама, як у Радянського Союзу за час його війни в Афганістані. У тому, що ця війна тривала 9 років.

Читайте також, скільки кримчан мобілізували для участі у війні проти України та які втрати серед них.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини