Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки кримчан мобілізували для участі у війні проти України та які втрати серед них
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки кримчан мобілізували для участі у війні проти України та які втрати серед них

Скільки кримчан загинуло й скільки перебуває в полоні з початку повномасштабної війни з рф

1 червня 2022, 11:05
Поділіться публікацією:

В лавах російської армії служать кримчани, які отримали російські паспорти та були мобілізовані для участі у війні проти України. Про це повідомляється в аналітичних матеріалах Представництва президента України в Автономній Республіці Крим.

Скільки кримчан мобілізували для участі у війні проти України та які втрати серед них

Фото ілюстративне / Pixabay

За даними звіту, на півострові рф проводить приховану мобілізацію, оголосивши "жовтий" рівень терористичної загрози.

"Станом на зараз, окупанти незаконно провели 14 призовних кампаній, змусивши служити в Збройних силах Російської Федерації близько 34 тисяч кримчан, а 1 квітня 2022 року окупаційна адміністрація розпочала чергову 15 незаконну кампанію, у ході котрої до війська рф з усієї території росії, а також тимчасово окупованих Криму та Севастополя, має потрапити 134 500 осіб. За підрахунками Представництва, кількість кримчан із них може складати від 2,5 до 3,5 тисяч", — йдеться в матеріалі.

З лютого до середини травня 2022 року загинуло в складі армії рф 93 кримчан, з них 48 осіб мали українське громадянство. Більшість з них віком 19-22 роки, моряки та морські піхотинці Чорноморського флоту рф. В полоні ЗСУ станом на середину травня 2022 року 15 військовополонених рф з Криму.

Складність підрахунків в тому, що неможливо визначити скільки кримчан залучено до війни з Україною через те, що росія відкритої мобілізації в тимчасово окупованому Криму не проводить, а також невідомо, чи це громадяни України, яким було незаконно нав’язано громадянство рф, чи це громадяни рф з ТОТ Криму та Севастополя. Втім, фахівці говорять, що це тисячі людей.

Станом на 24 лютого 2022 року в збройних силах рф орієнтовно служили п'ять тисяч строковиків з окупованого Криму. Експерти припускають, що екіпаж крейсера "Москва" — це були мешканці окупованої АР Крим та Севастополя. Тоді загинуло за різними підрахунками до 468 осіб. Підтверджено загибель трьох військовослужбовців рф з Криму строкової служби, п'ять призваних на службу з Севастополя вважаються "зниклими безвісти".

Наразі в лікарнях окупованого Криму повно поранених російських солдат, морги заповнені трупами. Також є дані, що на залізничному вокзалі Сімферополі є характерний запах трупів біля колій, ймовірно, трупи знаходяться у вагонах. У госпіталях Криму є не лише кримчани, а й солдати 150-ї дивізії Ростовської області, серед них 44 дагестанці.
Як повідомляв портал "Коментарі", турагенції
запрошують росіян на морський відпочинок в Крим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини