Головна Новини Суспільство події Три місяці війни в Україні, як 9 років в Афганістані: у британській розвідці озвучили втрати РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Три місяці війни в Україні, як 9 років в Афганістані: у британській розвідці озвучили втрати РФ

До такого високого рівня втрат, який продовжує зростати під час наступу на Донбасі, спричинило поєднання поганої тактики на малих висотах з обмеженим прикриттям з повітря.

23 травня 2022, 10:14
Поділіться публікацією:

За перші три місяці війни в Україні кількість загиблих у Росії, ймовірно, така сама, як у Радянського Союзу за час його війни в Афганістані. У тому, що ця війна тривала 9 років. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у щоденному огляді британської розвідки про війну, який оприлюднює Міноборони Британії.

Три місяці війни в Україні, як 9 років в Афганістані: у британській розвідці озвучили втрати РФ

Російські війська. Фото: Генштаб ЗСУ

У британській розвідці вважають, що до таких великих втрат у російській армії призвела ціла низка причин. Одна з головних причин полягає у поєднанні поганої тактики на малих висотах з обмеженим прикриттям з повітря. Другою причиною є те, що командування не має підходу змінювати свої рішення, застосовувати нестандартне мислення. Крім того, командування не готове робити висновки зі своїх помилок. Саме тому російські військові повторюють по кілька разів ті самі помилки. Від цього втрати в живій силі та техніці тільки збільшуються.

Також у розвідці зазначають, що раніше втрати у війні суттєво впливали на суспільні настрої у самій Росії. Тому не виключено, що стрімке збільшення втрат російських військових може призвести до того, що росіяни виступатимуть за якнайшвидше завершення війни. Цілком можливо, що така громадська думка висловлюватиметься відкрито.

Читайте на порталі "Коментарі" — у росіян закінчується зброя, яка давала їм перевагу у війні. Ракетні удари по українських містах росіяни не припиняють завдавати, але ракет у росіян залишається дедалі менше. Тепер через брак ракет російським військовим доводиться використовувати ракети класу Х-22, які слабко керовані.

Також видання "Коментарі" повідомляло — на Банковій заявили, що Україна готова до деблокування Чорного моря — тепер слово за США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини