Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо про масові арешти в Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо про масові арешти в Росії

Американські журналісти розповіли, кого, окрім генерала Суровікіна, заарештували в РФ після невдалого заколоту Пригожина

13 липня 2023, 20:11
Поділіться публікацією:

Після заколоту Пригожина в Росії затримали для допиту 13 високопоставлених російських військових, ще 15 відсторонили від служби, посилаючись на свої джерела, передає The Wall Street Journal. Про це повідомляють "Коментарі".

Стало відомо про масові арешти в Росії

Сергій Суровікін - один з арештованих російських військових

Серед затриманих – генерал Сергій Суровікін, його заступник генерал-полковник Андрій Юдін, колишній заступник міністра оборони Михайло Мізінцев та заступник начальника головного розвідувального управління Генштабу Володимир Алексєєв. Юдіна та Алексєєва нібито вже відпустили, але відсторонили від служби, а Суровікіна нібито все ще допитують у Москві. Імен інших затриманих та відсторонених від служби видання не називає. За словами співрозмовників WSJ, затримання проводяться для того, щоб "очистити лави".

За інформацією джерел видання, Суровікіна затримали за кілька годин після початку заколоту, зараз його утримують у Москві. Його не звинувачували у скоєнні злочину. Він не перебував у СІЗО, але, за інформацією джерел WSJ, проходив неодноразові допити, оскільки слідчі з'ясовували його роль у заколоті. Один із співрозмовників видання стверджує, що Суровікін знав про плани повстання, але не брав участі в заколоті. Генерала можуть відпустити, коли Путін вирішить, що робити із наслідками заколоту, на думку співрозмовників видання.

Затриманий колишній генерал-полковник Михайло Мізінцев раніше обіймав посаду заступника міністра оборони, а наприкінці квітня приєднався до "ЧВК Вагнера". Мізінцев отримав прізвисько "М'ясник Маріуполя" за те, що керував російським штурмом міста, яке супроводжувалося масованим бомбардуванням цивільних кварталів, щоб примусити місто до капітуляції. Мізінцева було знято з посади заступника міністра, відповідального за логістику, він приєднався до "Вагнера" за кілька місяців до заколоту.

Нагадаємо, що заколот Пригожина, який ватажок ПВК "Вагнер" назвав "маршем справедливості", стався 23-24 червня. За добу вагнерівці захопили Ростов-на-Дону, пройшли низку областей Росії і зупинилися за двісті кілометрів від Москви.

Тим часом, Стрєлков прогнозує можливий новий "похід на Москву".

Росіяни вигадали, як красти ще більше українського зерна.

А експерти розповіли, яку тактику щодо РФ вибрав Китай.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини