Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки бригад для контрнаступу задіяла Україна: чому основна битва ще попереду
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки бригад для контрнаступу задіяла Україна: чому основна битва ще попереду

За інформацією Reuters, Україна задіяла лише 3 із 12 бригад, битва ще попереду

15 червня 2023, 10:35
Поділіться публікацією:

Україна справді розпочала контрнаступальні операції, але є кілька нюансів, головний з яких полягає в тому, що Генштаб ЗСУ задіяв лише 3 із 12 бригад. Тож головна битва ще попереду. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Скільки бригад для контрнаступу задіяла Україна: чому основна битва ще попереду

Контрнаступ ЗСУ. Фото: із відкритих джерел

Як повідомляє видання, обидві сторони прагнуть виснаження ресурсів противника. У ЗСУ вже немає стратегічної раптовості, але є тактична раптовість.

Основна лінія російської оборони має глибину 10-15 кілометрів, Україна вже завдала низки ударів по російським окупантам, деокупувавши 7 населених пунктів.

Зазначається, що Україна могла втратити до 15% своїх машин Bradley та кілька відсотків танків "Leopard", проте своєчасне постачання Заходу може покрити ці втрати, і українська армія знову буде у повній бойовій готовності.

Читайте також на порталі "Коментарі" — контрнаступальні дії ЗСУ тривають і мають успіх як мінімум на трьох ділянках фронту, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті. Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі запевняє, що США зосередяться на тому, щоб Україна могла досягти успіху на полі бою. Допомагають нам і європейці, обіцяючи активізувати постачання зброї. При цьому в Офісі президента України попередили – на досягнення цілей контрнаступу (повернути під контроль Києва всі окуповані території, включаючи Крим) може піти багато місяців. Як оцінюєте ситуацію навколо контрнаступу – у тому числі у медійному та політичному плані? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому не варто чекати на швидкий прорив української армії – яке завдання ЗСУ вирішують прямо зараз.

Раніше "Коментарі" писали – наступаємо на трьох напрямках: у Генштабі розповіли, де йдуть найзапекліші бої на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини